Apple će sledeće nedjelje srediti bizaran bag koji imaju kamere iPhone 14 Pro modela

0

Apple je rekao da korisnici mogu očekivati da će problem sa radom njihovih kamera u aplikacijama biti rešen sledeće nedelje.

Podsetimo, Nakon lansiranja iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max, neki korisnici uređaja primetili su da glavno sočivo zadnje kamere nekontrolisano vibrira u aplikacijama sa funkcijom kamere, kao što su Snapchat, TikTok i Instagram, zbog čega mnogi od njih ne mogu da snime video direktno u ovim aplikacijama. Čini se da problem ne utiče na ugrađenu Kamera aplikaciju.

Apple je sada svestan problema i radi na njegovom rešenju, piše GSMArena.

Ovaj problem ne samo da je činio da korišćenje kamere u aplikacijama bude nemoguće, već je stvarao i dugoročnije probleme jer je oštećivao sam hardver.

Glavno sočivo na iPhone 14 Pro modelima ima optičku stabilizaciju slike „druge generacije“ sa pomakom senzora i moguće je da stabilizator to radi zbog softverske greške, ali ovo je samo nagađanje. Još jedan dokaz da je u pitanju softverska greška je činjenica da kamera to radi samo u aplikacijama koje ne pripadaju Apple-u.

Dok se stvar ne reši, vlasnici iPhone 14 Pro i iPhone 14 Pro Max modela treba da izbegavaju otvaranje kamere u aplikacijama kao što su Snapchat, TikTok i Instagram ako su zabrinuti zbog potencijalnog oštećenja sistema glavne kamere.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.