Apelacioni sud: Ukinuta presudu od sedam mjeseci zatvora za specijalnu tužiteljku Mitrović

0

Apelacioni sud Crne Gore ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda kojom je specijalna tužiteljka Lidija Mitrović oglašena krivom zbog produženog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja i osuđena na kaznu zatvora od sedam mjeseci.

Ovom odlukom uvažene su žalbe branioca i Mitrović.

U obrazloženju se navodi da je vijeće Apelacionog suda ocijenio da je presuda donijeta uz bitne povrede odredaba krivičnog postupka iz čl. 386 st. 1 tač.8 i 9 Zakonika o krivičnom postupku.

„Bitne povrede odredaba krivičnog postupka ogledaju se u protivrječnosti izreke pobijane presude i njenih razloga u pogledu načina izvršenja krivičnog djela za koje je optužena oglašena krivom, a pored toga toga u prvostepenoj presudi razlozi o odlučnim činjenicama su nejasni i protivrječni. Po ocjeni Apelacionog suda zbog navedenih bitnih povreda odredaba krivičnog postupka bilo je nužno ukinuti prvostepenu presudu i predmet vratiti prvostepenom sudu na ponovno suđenje, a do otklanjanja ovih povreda prvostepena presuda se nije mogla ispitati u meritumu u odnosu na žalbu Specijalnog državnog tužilaštva, izjavljenu zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja i odluke o kazni“, navodi se u saopštenju.

Apelacioni sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovljenom postupku otkloni bitne povrede, nakon čega će biti u mogućnosti da donese novu i na zakonu zasnovanu presudu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.