Apelacioni sud ukinuo rješenje u slučaju Miloša Medenice: Viši sud da ponovo odlučuje o jemstvu

0

Apelacioni sud uvažio je žalbe branilaca okrivljenog Miloša Medenice i ukinuo rješenje Višeg suda u Podgorici kojim je odbijeno jemstvo i vratio predmet prvostepenom sudu na ponovno odlučivanje.

“Rješenjem Višeg suda u Podgorici odbijen je predlog branioca okrivljenog Miloša Medenice za ukidanje pritvora uz davanje jemstva koje se sastoji u uspostavljanju hipoteke na više nepokretnosti u vlasništvu srodnika okrivljenog, ukupne procijenjene vrijednosti 1.450.814 evra. Odlučujući o žalbama ovaj sud je utvrdio da prvostepeni sud nije postupio u svemu u skladu sa nalozima iz prethodnog ukidnog rješenje Apelacionog suda Crne Gore te da nije otklonio bitnu povredu odredaba krivičnog postupka na koju mu je prethodnim rješenjem ukazano”, navodi se u saopštenju.

Ovaj sud je naložio prvostepenom sudu da u ponovnom postupoku otkloni navedenu bitnu povredu odredaba krivičnog postupka, tako što će shodno izloženim razlozima ovog rješenja, za odluku koju će donijeti po predmetnom predlogu dati potpune, jasne i dovoljne razloge.

Podsjetimo, Specijalno državno tužilaštvo (SDT) podiglo je optužnicu protiv Miloša i njegove majke Vesne Medenice, Darka Lalovića, Vasilija Petrovića, Bojana i Marka Popovića, Milice Vlahović Milosavljević, Marka Vučinića, Milorada Medenice, Luke Bakoča, Petra Milutinovića, Ivane Kovačević, Radomira Raičevića, Marjana Bevenje, Steva Karanikića, Gorana Jovanovića i “Kopad Company” iz Nikšića.

Terete ih za krivična djela – stvaranje kriminalne organizacije. produženo krivično djelo krijumčarenje, produženo krivično djelo davanje mita, primanje mita, protivzakoniti uticaj i navođenje na protivzakoniti uticaj, zloupotreba službenog položaja, neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, teška tjelesna povreda i sprječavanje dokazivanja.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.