Antić: Srbija značajno bliže izgradnji gasovoda

0

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić ocijenio je da je Srbija značajno bliže izgradnji gasovoda kroz zemlju posle Mišljenja Energetske zajednice u vezi s projektom Magistralnog gasovoda od granice s Bugarskom do granice s Mađarskom.

– Činjenica da je Energetska zajednica u svom Mišljenju “zaključila da će novi gasovod unaprijediti sigurnost snabdijevanja kroz diversifikaciju ruta snabdijevanja, potvrda je naše argumentacije i očekujem ubrzan nastavak projekta kroz obavezujuću raspodjelu kapaciteta i donošenje investicione odluke. Ovo Mišljenje pokazatelj je da je projekat dobro postavljen, u skladu sa Zakonom o energetici Republike Srbije kao i sa evropskim energetskim direktivama – izjavio je ministar Antić.

Energetska zajednica pozitivno gleda na gradnju novog gasovoda kroz Srbiju.

Kako se dodaje u saopštenju iz Ministarstva rudarstva i enegertike, određeni uslovi, a prije svega sa stanovišta jačanja konkurencije, upućeni su Agenciji za energetiku Srbije, koja će ih, kako se navodi, kao nezavisno regulatorno tinelo u skladu sa Zakonom uzeti u obzir u daljim koracima vezanim za realizaciju projekta.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.