Antić: Razgraničenje sa Albancima je u najboljem interesu Srbije

0

Aleksandar Antić, ministar u Vladi Republike Srbije, povodom Posebne sjednice o Kosovu i Metohiji koja se održava danas sa početkom u 16 časova izjavio je da je razgraničenje sa Albancima u najboljem interesu Srbije.

– Obraćanje predsjednika Aleksandra Vučića Narodnoj skupštini u vezi sa Kosovom i Metohijom važna je prilika da Srbija potvrdi svoju težnju za kompromisnim rješenjem ovog najvažnijeg državnog i nacionalnog prioriteta. Srbija bi dobila trajno i stabilno rješenje pitanja Kosova i Metohije ukoliko bi bio sproveden koncept razgraničenja Srba i Albanaca, koji zastupa predsjednik Aleksandar Vučić – rekao je Antić.

Ministar se zatim osvrnuo na problem istorijskog i kulturnog konteksta u vezi problema južne srpske pokrajine.

– To je inicijativa koja pruža Srbiji realne šanse da iz višedecenijskog kriznog i konfliktnog pitanja izađe tako da očuva svoje vitalne interese i interese svog naroda. Riječ je o naporu predsjednika Vučića da kosovsko pitanje bude riješeno na način kojim Srbija neće biti ponižena i kojim će dobiti više nego što je to slučaj danas, naročito kada je u pitanju status Srba na Kosovu i Metohiji. Jedan od dokaza da ovaj koncept zaista brani interese Srbije i srpskog naroda je i činjenica da nailazi na protivljenje svih političara u Prištini, koji u politici predsednika Vučića prepoznaju opasnost za svoje maksimalističke i nerealne ciljeve – kazao je Antić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.