Android 12 bi mogao automatski da briše memoriju koju nekorišćene aplikacije ostavljaju za sobom

0

Još u januaru smo čuli o novoj i zanimljivoj funkciji koja dolazi u Androidu 12: “hibernacija aplikacije”, koja bi automatski stavila dugo nekorišćene aplikacije u optimizovano skladište, čime bi se oslobodila memorija na vašem telefonu. Ova karakteristika je izgleda odmah iza ugla.

Funkcija hibernacije funkcioniše na sličan način kao i aplikacije kojima se oduzimaju dozvole nakon dužih perioda nekorišćenja, ali je mnogo direktnija. XDA je uspio da pokrene rad na poslednjoj procureloj verziji Android 12, pokazujući da će biti dodat novi odeljak “Nekorišćene aplikacije (eng. Unused apps)” u meniju za podešavanje informacija o aplikaciji, zamjenjujući “uklanjanje dozvola ako se aplikacija ne koristi (eng. remove permissions if app isn't used)” trenutno dostupan u odeljku sa dozvolama za aplikaciju.

Čini se, prema dostupnim informacijama, da će biti potrebno tri meseca (ili manje od toga) da bi Android označio aplikaciju kao nekorišćenu; tada softver ima mogućnost da ih automatski postavi u ovo stanje.

Izvor: Androidpolice

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.