Andrea Lekić najavila pobjedu: Koreja mora pasti

0

Reprezentacija Srbije utakmicom protiv Južne Koreje u Lajpcigu (danas, 20.30) završava nastup u grupi D šampionata svijeta. Do sada su pobijeđene Kina i Kamerun, dok je u susretima sa domaćinom Njemačkom i Holandijom bilo neriješeno. Rukometašice su ostvarila zacrtani cilj prije početka prvenstva, a to je prolazak grupe. Današnjom pobjedom, mogle bi, u nekim kalkulacijama, čak i do prvog mjesta.
“Srećna sam i ponosna što je dosadašnji deo SP protekao ovako. Ovakve igre nam daju razlog da razmišljamo o lijepom plasmanu. Bile smo spremne da u srijedu pobedimo Holandiju, ali svakako raduje igra protiv ekipe koja u poslednje tri godine ima vrhunske rezultate, rekla je Andrea Lekić, jedna od naših najboljih igračica.
Srbija i Koreja dijele drugo i treće mesto na tabeli, sa bodom manje od Njemica i bodom više od Holanđanki. Izabranice Ljubomira Obradovića mogu da budu prve, ali i četvrte. Sve u taboru Srbije nadaju se pobjedi i plasmanu na jedno od prva dva mjesta.
Grupa gdje je Srbija ukršta se sa grupom C, u kojoj vodi Rusija sa osam bodova, Danska ima šest, Crna Gora četiri, a Brazil i Japan po tri.

PAROVI 6. KOLA (petak):
Kina – Kamerun 14.00
Nemačka – Holandija 18.00
Srbija – Južna Koreja 20.30

TABELA: Nemačka 7, Srbija 6, Koreja 6, Holandija 5, Kamerun 0, Kina 0.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.