ANB u velikoj nuždi poslednjih nedelju dana: Agenti Udbe za toalet papir potrošili 2.200 evra

0

Agencija za nacionalnu bezbjednost za sedam dana, na ime sredstava za higijenu, potrošila je 2.200 evra. Da sve bude u skladu sa DPS politikom, sredstva za higijenu nabavljena su od firme „Veleteks“, režimskog tajkuna Vlastimira Golubovića, koji je javnosti postao poznat po slučaju dobijanja tendera za snabdijevanje staračkih domova enormnim količinama alkohola. Kako saznajemo, najviše novca za higijenu je otišlo na toalet papir i sapune.
“Borba” je do ovih podataka došla uvidom u analitičku karticu plaćanja Agencije za nacionalnu bezbjednost, u periodu od 16. do 23. aprila.
U stavkama „ostali materijali“, kako se navodi, kompaniji „Voli“, koja je vlasništvo još jednog prijatelja režima Dragana Bokana, za sedam dana isplaćeno je 2.600 evra.
Najveći dio troškova Agencije za nacionalnu bezbjednost, ipak, otpada na putovanja. Za službena putovanja u inostranstvo, za nepunih mjesec dana, plaćeno je preko 22.000 evra.
Firmi „Porsche Leasing“, na ime „sredstava transporta“, ovog mjeseca isplaćeno je 2.850 evra, a nije navedeno za koje tačno usluge.
Za održavanje vozila skoro 5.000 evra
Zaposlenima u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, izgleda da glavobolju zadaje i vozni park. Održavanje vozila, za nedjelju dana, Agenciju je koštalo 1.250 evra. Održavanje vozila ne podrazumijeva rezervne djelove, za koje je u tom periodu izdvojeno čak 4.900 evra.
U izvještaju koji se odnosi na period od 16. do 23. aprila, za telefoniranje u sistemu mobilne telefonije, plaćeno je blizu 2.000 evra. Računi za fiksne telefone nešto su niži, pa je za njih izdvojeno 1.450 evra.
S obzirom na to da se radi o instituciji preko čijih računa se vrše ogromne uplate i isplate, logično je da i usluge banaka za sedam dana „pojedu“ četiri prosječne crnogorske plate. Za bankarske usluge i provizije plaćeno je preko 700, a na ime „ostalih naknada banki“, šta god one podrazumijevale, otišlo je blizu 1.000 evra.
Kancelarijski materijal za taj period Agenciju za nacionalnu bezbjednost koštao je 900 evra.
Iz dokumenata, u koje smo imali uvid, izdvajamo i podatak da je Agencija u aprilu Skupštini opštine Nikšić, za zakup zgrada i poslovnih prostora platila dva puta po 1.300 i jednom 355 evra.
Da računi za gorivo i električnu energiju nisu problem samo prosječne crnogorske porodice, na šta se izdvaja najveći dio prihoda, svjedok su i naši bezbjednjaci. U ovom mjesecu za električnu energiju izdvojili su skoro 10.000, a za gorivo oko 9.000 evra.

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.