ANB kupuje dva automobila vrijedna 70.000 eura

0
Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) kupiće dva nova vozila vrijedna 70.000 eura bez PDV-a po principu zamjene staro za novo, tako što će dati prevozna sredstva vrijedna 49.500 eura i doplatiti još 20.500 eura.

Tajna služba planira kupovinu novog putničkog motorno vozilo srednje klase – hečbek i jedno vozilo više klase – limuzina.

Javna nabavka je procijenjena na 70.000 eura, uz PDV od 14.700 eura.

– Vozila koja su predviđena za rashod, a čija je procijenjena vrijednost utvrđena nalazom i mišljenjem sudskog vještaka saobraćajne struke od 15. 2. 2024. godine, u kojem je procijenjena vrijednost 49.500 eura. Stoga Agencija raspisuje postupak nabavke dva motorna vozila sistemom zamjene staro za novo, uz doplatu do procijenjene vrijednosti navedene nabavke, odnosno do iznosa od 20.500 eura bez uračunatog PDV-a – navodi se u opisu predmeta javne nabavke.

U tenderskoj dokumentaciji se navodi i da je specifikacija vozila za rashod označena stepenom tajnosti, zbog čega su zainteresovani ponuđači prije neposrednog pregleda vozila dužni da potpišu izjavu o tajnosti podataka.

ANB traži novo vozilo srednje klase hečbek sa 4-cilindričnim turbo dizel motorom, snage 80 do 100 kilovati i zapremine 1.900 do 2.000 centimetara kubnih. Traži se automatski mjenjač sa šest ili sedam stepeni, a vozilo treba da bude crne, teget ili sive boje. Na vozilu treba da su aluminijumske felne od minimum 16 inča, multifunkcionalni volan obložen kožom, da je ručica mjenjača obložena kožom, da ima tempomat sa mogućnošću ograničenja brzine i da je opremljeno lane assist sistemom asistencije koji održava vozilo u saobraćajnoj traci. Između ostalog, traži se vozilo sa senozorima za kišu, nadzorom za pješake i bicikliste, kamerom za vožnju unazad i zatamnjenim bočnim i zadnjim staklima.

Slične karakteristike traže i za limuzinu. Boja vozila takođe treba da bude crna, teget ili siva, aluminijumske felne od minimum 17 inča, traže i grijače na prednjim sjedištima, električne pomoćne grijače kabine, nadzor za pješake i bicikliste i dr.

ANB je u decembru prošle godine kupio dva dostavna vozila, vrijedna 57.107 eura.

Prema podacima Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) iz februara ove godine, ANB je u tom trenutku raspolagao sa 119 registrovanih vozila.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.