Ana Brnabić: Vlada se neće smiriti dok ne istraži ubistvo Olivera Ivanovića

0

U Hramu Svetog Save u Beogradu služen je pomen lideru Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“ Oliveru Ivanoviću, koji je počeo tačno u 8.15, simbolično u vrijeme kada je prije tri godine ubijen u Kosovskoj Mitrovici.

Premijerka Ana Brnabić poručila je da se Vlada Srbije neće smiriti dok se ne istraži taj užasan zločin.

„Ja sam to rekla i prošle godine, koliko god bude potrebno i trajalo, mi ćemo dalje istraživati, kako bismo našli počinioce i nalogodavce“, rekla je Brnabićeva koja je prisustvovala pomenu.

Ona je dodala da su nadležni srpski organi učinili sve da se istraži taj užasan zločin i da se nađu sve informacije.

„Nažalost, kao što svi možemo da posvjedočimo, na svakom koraku naišli smo na užasne opstrukcije od svih u Prištini, od toga da naši nadležni organi nisu mogli da prisustvuju uviđaju, do toga da nismo mogli da dobijemo apsolutno nijednu informaciju koju smo tražili“, dodala je premijerka.

Brnabićeva je navela da su postojali pokušaji političkih optužnica koje su se, kako kaže, završile time da je na kraju optužena sekretarica.

Prema njenoj ocjeni, to govori o ozbiljnosti istrage u Prištini i njihovim namjerama.

„Da je Prištini bilo u interesu da nađe počinioca i nalogodavce, svakako bi i današnji epilog bio drugačiji“, poručila je Brnabićeva.

Pomenu je prisustvovala i supruga ubijenog Olivera Ivanovića Milena sa sinom, koja je izrazila žaljenje što se i posle tri godine ne znaju imena prije svega nalogodavaca, a onda i ubica lidera GI „Sloboda, demokratija, pravda“.

Ona je rekla da vjeruje u istinu i pravdu i da se nada da će sledeće godine u ovo vrijeme, na istom mjestu, imati nekih novih informacija, prenio je Tanjug.

Pomenu su prisustvovali i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Petar Petkovići veliki broj građana.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.