Amfilohije uputio čestitku Bečiću na izboru za presjednika Skupštine

0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije čestitao je juče Aleksi Bečiću na izboru za predsjednika Skupštine Crne Gore.

U njegovoj čestitki piše da Bečicu nakon višedecenijskog faktičkog jednopartizma neće biti lako da upravlja “visokim domom narodnog predstavništva i pokušate da unaprijedite parlamentarni život koji je osnov svake demokratije”.

On navodi da budući da je Bečić svojim dosadašnjim djelovanjem uspio da istraje na putu iscjeljenja pogubnih crnogorskih podjela, da se nada da će to postići i u crnogorskoj skupštini.

“Crna Gora nije i ne smije da bude, kao do sada, zemlja poraženih i pobjednika, „patriota“ i „izdajnika“, već sigurna kuća za svakog njenog građanina i za svaki identitet od koje je izgrađena. Očekujemo da Skupština, kao mjesto dijaloga i dogovora, u narednom periodu, svojim demokratskim odlukama, odigra i važnu ulogu u unapređenju vjerskih sloboda i očuvanju vjerskog života, što je već decenijama bilo ugroženo u našoj zemlji, a svoj vrhunac dostiglo nedavno upravo odlukama tog doma, koje su dovele do ozbiljnih društvenih problema. Sa naše strane, svjesni viševjerske i višenacionalne različitosti naše zemlje, ostajemo posvećeni saradnji države i Crkve, na obostranu korist i napredak“, piše u čestitki

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.