Amfilohije: Režim namjerno podiže tenzije jer su izgubili izbore!

5

Napad na pljevaljske muslimane je napad i na svakog pljevaljskog hrišćanina i na svakog građanina Crne Gore. Pljevaljski manastir je posvećen Svetoj Trojici, Bogu Ljubavi, a ko širi mržnju, sebe udaljuje od te Božije Ljubavi i blagoslova Božijeg, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije.

“Posljednji u nizu vandalski čin nasilja u Pljevljima usmjeren protiv tamošnje Islamske zajednice je velika ljudska sramota za njegovog počinioca. Nečasno je i kukavički pod okriljem noći činiti ovakve stvari, bez obzira na to kakve motive ima glavni akter ovog događaja”, navodi se u saopštenju.

Prostorije Islamske zajednice u Pljevljima jutros su osvanule sa polomljenim staklima na ulaznim vratima.

“Ne mogu se oteti utisku da se radi o namjernoj provokaciji koja ima za cilj da poremeti odnose između građana Pljevalja i cijele Crne Gore po osnovu vjerske pripadnosti. Neću da izvodim preuranjene zaključke, ali činjenica da već više incidenata ostaju nerasvijetljeni, navodi na pomisao da se ovdje ne radi o autentičnom obliku ispoljavanja vjerske mržnje i netrpeljivosti i huliganstvu, već o osmišljenom planu podizanja tenzija zbog ishoda izbora, koji, nažalost, već daje svoje rezultate, što smo mogli juče da vidimo u Rožajama”, kazao je Amfilohije.

Oni je podsjetio na skorašnju policijsku efikasnost.

“Ne zaboravimo da je policija u prethodnom periodu u roku od nekoliko sati pronalazila i privodila ljude koji su anonimno pisali po društvenim mrežama ili slikali trobojke, tužilaštvo ih ekspresno kažnjavalo, a sad se suočavamo sa tim da se nasilnički izgredi ne riješavaju ni približno istom efikasnošću”, kazao je Amfilohije.

On je kazao i da počinioci ovih djela ne čine dobro ni jednom građaninu Crne Gore i da treba da odgovaraju.

“Ko god da su počinioci ovih nedjela i kakve god da su njihove namjere, svakako nisu dobroželatelji nijednom građaninu Crne Gore i treba da odgovaraju za svoja nepočinstva.

5 Comments
 1. Q komentariše

  Sad je vrijeme da Srbi stanu obranu muslimanski svetinja da im se pokaze ko im u stvari radi protiv njih

  3
  1
 2. Traktorist komentariše

  Rouaantihrist mezi izmet😂😂

  1
  1
 3. Traktorist komentariše

  Ristaantihrist:jel bre dritane jesil’ ti šiptar ili četnik,
  Drile: jesam oče, jesam
  😂😂😂

  1
  1
  1. vaso komentariše

   Traktorce dozovi se pamjeti ne vrijedjaj, ali izgleda da si bez grama mozga ustasko kopile naci cemo te budi siguran onda bjezi u tvoju Ndh.

   1. Traktorist komentariše

    Ajde dođi i povedi ristaantihrista jbali jedan drugoga 😂😂😂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.