Amfilohije: Nova vlast da pomogne iscjeljenje naroda od bratoubistva i bogoubistva

0

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije rekao je da se nada da će nova vlast biti organizovana tako da će biti jedinstvena i pomoći da se iscjeli narod i zemlja od, kako je rekao, opakijeg virusa od korone – bratoubistva i bogoubistva, “koji je trovao i do danas truje Crnu Goru”.

Amfilohije je, nakon službe u Gornjem manastiru Ostrogu, kazao da se ponovo razbuktao “oganj vjere”.

“Narod se oslobodio od straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim zakonom o slobodi vjeroispovjesti, zaprijetili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove. Naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena”, istakao je on.

On je rekao da su svetinje bile ugrožene od nasljednika onih koji su bili “zatrovani duhom bogomržnje i bratomržnje i koji su na bratomržnji gradili svoju vlast od 1941-1945. godine”.

Amfilohije je naglasio da nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu, negirajući, kako kaže, jednu Crkvu “koja ovdje postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina”.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.