Amerika napala iz vazduha u istočnoj Siriji

2

Američka vojska izvela po nalogu predsjednika Džoa Bajdena vazdušne udare u istočnoj Siriji na objekte za koje Pentagon kaže da pripadaju proiranskoj miliciji.

Vazdušni udar predstavlja odgovor na raketni napad na američke mete u Iraku i bio je ograničenih razmjera, moguće da ne bi došlo do eskalacije, prenosi Rojters.

“Po nalogu predsjednika Bajdena, američka vojska ranije večeras izvela je vazdušne napade na infrastrukturu koju koriste militantne grupe uz podršku Irana u istočnoj Siriji”, rekao je portparol Pentagona Džon Kirbi.

On je naveio da će Bajden djelovati u cilju zaštite američkih i koalicionih vojnika.

“U isto vrijeme djelovali smo na određen način sa ciljem da dođe do deeskalacije ukupne situacije na istoku Sirije i u Iraku”, dodao je Kirbi.

On je rekao da su u napadima uništeni mnogi objekti na graničnom kontrolom punktu koje koriste proiranske grupe kao što su Kataib Hezbolah i Kataib Sajid el Šuhada.

2 Comments
  1. NIKO99 komentariše

    Ovaj se zaletio, vidim da sve pršti po svijetu u poslednje dvije sedmice. Imam utisak da će u budućnosti doživjeti slom živaca. Kako vrijeme bude odmicalo tako će ga sve više hvatati panika. Kako reče onaj “puštio bi ja njih ali neće oni mene”.

  2. Niki komentariše

    Odavno se nije ratovalo.Kuku nama Trampe zatobom

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.