Američki magazin objavio listu najopasnijih ruskih ratnih brodova

Američki magazin objavio listu najopasnijih ruskih ratnih brodova

Američki magazin „Nešnal interest“ napravio je rang listu pet najopasnijih brodova Ratne mornarice Rusije.

Kako navodi magazin, ruska flota je jedna od najsnažnijih u svijetu i američki vojni stratezi greše što je potcjenjuju.

Na prvom mjestu se našla krstarica „Petar Veliki“ – najveći ratni brod na svijetu. U tekstu se navodi da je glavni zadatak „Petra Velikog“ da u slučaju početka ratnih dejstava sa SAD budu praćeni i uništeni američki nosači aviona.

Raketna krstarica „Moskva“ je predviđena za borbu sa protivničkim nosačima aviona. Ona je počela da se koristi 1982. godine.

Korveta „Soobraziteljni“ posjeduje protivbrodsko i protivtorpedno naoružanje. Osim toga, brod posjeduje stanice za hidroakustično otkrivanje ciljeva.

Razarač „Nastojčivi“ je veliki brod Baltičke flote. Magazin naglašava uspešnu kombinaciju protivbrodskih raketa razarača i protivbrodskog oružja korvete tipa „Steregušči“, od kojih četiri, uključujući „Soobrazniteljni“, takođe su dio Baltičke flote.

Teški nosač aviona, krstarica „Admiral Kuznjecov“, kako se navodi u članku, značajno povećava mogućnosti za korišćenje ruske avijacije. Osim toga, autor materijala ukazuje da, osim lovaca Su-33 i Mig-29K, krstarica posjeduje i značajno brodsko naoružanje, kao što su rakete „Granit“ i protivvazdušni raketni kompleks „Kindžal“.

 

Related posts

1 Comment

  1. Putin

    Taj Magazin nema veze s mozgom,nego novinari naglabaju.
    Rusi imaju mnogo više opasnih brodova.
    Kinžal nije protivvazdušna raketa.

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *