Američka Ambasada napala naš portal: Smeta im Borba jer se bori protiv lopova i kriminala

Američka Ambasada napala naš portal: Smeta im Borba jer se bori protiv lopova i kriminala

Medijska pismenost u Crnoj Gori nije na zadovoljavajućem nivou, a ozbiljnijim pristupom u obrazovnom sistemu, neformalnim obrazovanjem i aktivnim učešćem medija, građani bi bili medijski pismeniji.

To je ocijenjeno na konferenciji “Unapređenje medijske pismenosti u Crnoj Gori,” koju su organizovali nevladina organizacija Juventas i novinska agencija MINA.

Otpravnica poslova u Ambasadi SAD u Crnoj Gori, Džudi Kuo, poručila je da je razvoj medijske pismenosti među mladima jedan od najboljih načina da se bori sa modernim izazovima modernog doba.

“Mladi su danas veoma povodljivi i podložni medijskim manipulacijama. Imenovaću par glavnih koji šire laži i propagandu – Sputnjik, koji je direktno pod ruskom Vladom, zatim portali kao što su IN4S i Borba, koji su veoma usko povezani sa direktivama koje dolaze iz Kremlja”, rekla je Kuo.

Oni, kako je kazala, su aktivni i koordinisani i te kampanje su namjenjene zavođenju javnosti, stvaranju nereda i problema među društvima.

“Oni su namjerno prezentovali pogrešne priče o uspostavljanju NATO baza u Crnoj Gori i tvrdili su da je Crna Gora dobila vojnu opremu koja će biti upotrebljena protiv Srbije i Rusije”, kazala je Kuo.

(Odgovor redakcije Borbe sjutra)

Related posts

2 Comments

  1. Vasilije

    Kuo ima snažnu podršku narkomana,fasista,pedera i lopova!Sto misli o ovakvoj dzukaniji i liderima u njoj Tramp je rekao jasno avPompeo je pokazao,prilikom posjetevdesetominutne ko je otpravnika Kuo!

    Reply

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *