Ambasador Srbije posjetio JU Muzej i galerija Tivat: Rodić se upoznao sa istorijatom i razvojem Tivta kroz postavku etnografskog karaktera

0

Ambasador Srbije u Crnoj Gori Nebojša Rodić sa predsjednikom Opštine Tivat Željkom Komnenovićem, potpredsjednikom Opštine Jovanom Brinićem i predsjednikom Skupštine Opštine Tivat Miljanom Markovićem posjetio je danas javnu ustanovu (JU) Muzej i galerija Tivat.

U ime ustanove dobrodošlicu im je poželjela direktorica Danijela Đukić sa zaposlenima.

„Ambasador Rodić upoznao se sa istorijatom i razvojem Tivta kroz postavku etnografskog karaktera koju je vodio kustos etnografske zbirke Igor Lazarević. Rodić obišao je aktuelnu izložbu u kapeli Svetog Mihovila koja prikazuje dio sakralne baštine Tivta. Kroz stalnu postavku iz fundusa umjetničke zbirke u galerijskom dijelu i aktuelne izložbe privremenog karaktera, nematerijalna kulturna dobra Boke Kotorske i ‘Viđenja’ Julie Tolčine vodio ih je muzejski pedagog Zoran Kruta“, saopšteno je tim povodom iz JU Muzej i galerija Tivat, uz napomenu da su srpskom diplomati uručeni i prigodni pokloni, prenose „Vijesti“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.