Ambasador Izraela u Srbiji: Nema opravdanja za teroristički akt koji se desio u Beogradu

0

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan obišli su u Urgentnom centru pripadnika Žandarmerije koji je ranjen juče ispred izraelske ambasade u Beogradu. Povrijeđeni žandarm se osjeća mnogo bolje.

Dačić je izjavio je posle obilaska povrijeđenog žandarma u Urgentnom centru, da se on danas osjeća mnogo bolje i da može da se očekuje da će za nekoliko dana biti pušten kući.

„Želim još jednom da se zahvalim Urgentnom centru, svim ljekarima i medicinskom osoblju na velikoj brizi za našeg pripadnika – rekao je Dačić novinarima nakon što je sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom obišao pripadnika Žandarmerije koji je juče u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu pogođen samostrijelom u vrat. Načelnik jedinice intenzivne nege Urgentnog centra Dušan Micić je rekao da je žandarm u stabilnom stanju i da se nalazi na intenzivnoj njezi. – Sada ga očekuje oporavak od operacije koju je imao „, rekao je Dačić.

Ambasador Izraela u Srbiji Jahel Vilan izjavio je da nema opravdanja za teroristički akt koji se juče desio u Beogradu, kao ni za bilo koje druge napade, na bilo koju populaciju bilo kada i bilo gdje u svijetu.

Vilan je rekao da vrlo dobro zna i razumije koje prijetnje potiču od terorizma.

„Ova posjeta je prvi radosni trenutak u poslednja 24 sata. Srećan sam zbog stanja u kome se trenutno nalazi povrijeđeni žandarm i želim da se zahvalim bolnici i doktorima na spasavanju njegovog života „, rekao je on.

Podsjetimo, pripadnik Žandarmerije Miloš Jevremović (34) ranjen je juče u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, kada je pogođen samostrijelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Jevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

(RTS)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.