Ambasador Božović prisustvovao svečanoj Liturgiji u Vaseljenskoj Patrijaršiji

8

Njegova Ekselencija Ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori dr Vladimir Božović prisustvovao je danas svečanoj Liturgiji i proslavi 81. rođendana i 30. godišnjici Patrijaraške sluzbe Njegove Svetosti Vaseljenskog Patrijarha Vartolomeja u Vaseljenskoj Patrijaršiji.

Tom prilikom je prenio pozdrave i čestitke Njegovoj Svetosti Patrijarhu Vartolomeju od Predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića a po blagoslovu i Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Porfirija. Patrijarh Vartolomej se srdačno zahvalio i pozdravio Predsjednika i pozvao ga da bude Njegov gost pohvalivši državničke napore Srbije i predsjednika Vučica u borbi sa pandemijom Covid-19 i procesom vakcinacije koju je Patrijarh i sam primio i pozvao sve vjernike da to učine.

Takođe je pozdravio Njegovu Svetost Patrijarha Porfirija i izrazio želju za najboljim odnosima i nastavku saradnje kao i nadu i očekivanje da će ga skoro ugostiti u prvoj zvaničnoj posjeti .Takođe se sjetio i Blažene uspomene pomena Patrijarha Irineja i blaženopočivšeg Mitropolita Amfilohija sa kojim je zajedno studirao i mnogo bio vezan, izrazivši žaljenje zbog velikog gubitka za SPC.

Ambasador Božović je Patrijarha Vartolomeja upoznao sa političkom situacijom u Crnoj Gori a naročito u svijetlu svih događaja oko i novousvojenog zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Sagovornici su izrazili želju da se kroz Hristovo jevanđelje,ljubav, vjeru i dijalog trebaju se rješavati svi problemi.
Ambasador Božovic je zahvalio Patrijarhu na prilici da na ovaj izuzetan dan bude sa Njim, čime se pokazuje veliko poštovanje prema Republici Srbiji i Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi.

8 Comments
 1. Despot komentariše

  Prava i dostojna osoba na pravom mestu i u pravom trenutku..Bravo za trud i pozrtvovanost ambasadora Bozovica sa ciljem sirenja dobrosusedskih odnosa RS i CG!!! 👏👏👏👏🔴🔵⚪️🇲🇪

  10
  3
 2. Dejan komentariše

  Pravi covek na pravom mestu, svaka cast za trud naseg ambasadora na svemu sto radi.

  8
  3
 3. Pera Subotica komentariše

  Dobar potez naseg ambasadora da poseti Vartolomeja i upozna ga iz prve ruke sa desava njima u Crnoj Gori sa nasom crkvom i narodom kroz sta sve prolazi u ovo tesko doba.

  6
  2
 4. Marko komentariše

  Ovo je procerani kafandzija iz Crne Gore,anu Srbiji moze biti sta god pozeli Vucic jer mu je vjerna pudlica.

  3
  3
  1. Dejan M komentariše

   Jako si pametan!Cija si ti pudlica?

   4
   2
 5. micki komentariše

  Ovaj Marko je retko bolesna osoba

  2
  2
  1. Marko komentariše

   Bolest se lijeci,ali tupost ne🤣

 6. Marko komentariše

  Bolest se lijeci,ali tupost ne🤣

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.