Aleksandar Katai ponovo trenira

0

Lijepe vesti stižu iz Crvene zvezde, Aleksandar Katai ponovo trenira posle dva mjeseca pauze izazvane lošim rezultatima krvne slike! Informacija sa Marakane, međutim, ne znači automsako paljenje grejalice među navijačima i članovima stručnog štaba srpskog šampiona, pošto majstor fudbala iz Sombora poslednja tri dana radim smanjenim intenzitetom. Na tom režimu ostaće i tokom priprema u Turskoj, gde će putovati sa ostatkom ekipe Dejana Stankovića, ali neće biti podvrgnut najtežim naporima, niti će igrati prijateljske utakmice.

I pored toga na najvećem srpskom stadionu su jako zadovoljni, jer je dvomjesečna terapija dala ozbiljne rezultate. Posle duela reprezentacije Srbije i Škotske Aleksandar Katai je pored hroničnog problema sa primicačem osjećao i konstantan umor. Bilo je čak i nekih zlokobnih spekulacija i zdravstvenom stanju najboljeg igrača Crvene zvezde, koje se na svu sreću nisu ispostavile tačnim. Dijagnostifikovano je trobomcitopenija, sa kojom je već imao problema u prethodnom periodu karijere. Savjetovano je apsolutno mirovanje u trajanju od tri mjeseca i odgovarajuća terapija kako bi rezultati krvi došli do referentnih vrednosti.

 

Posle dva mjeseca mirovanja Katai se oseća mnogo bolje, rezultati hemoglobina su mnogo bolji. Čak odlični, ali doktorski konzilijum izričit je u stavu da strelac deset ovosezonskih golova proše još jednu veliku kontrolu koja je zakazana za februar. Tada bi, ako sve bude u redu, Katai trebalo da dobije dozvolu za povratak na teren.

Jasno je da će crveno-beli dvomeč protiv Milana igrati bez najkreatvnijeg igrača, ali ne žele da žure i brzaju. Svesni su da je Katai prošao kroz težak profesionalni i životni period. Pored zgusnutog rasporeda i mnogo mečeva u kratkom periodu, na stanje Kataijevog organizma uticala su i neka dešavanja iz privatnog života. Odlazak iz Amerike, zatim činjenica da nije prošao pripreme i da je morao da igra svaki meč, čak i povređen. Tu su bili i problemi sa primicačem, koji su doveli do umora i lošeg opšteg stanja.

Upravo zbog izostanka Kataija u Crvenoj zvezdi traže još jednog igrača sa sličnim karakteristikama. Sposobnog da konstantno pravi razliku u ofanzivnom delu tima. Trenutno je Italijan Edera prvi pik, pre svega zbog činjenice da crveno-beli ne bi morali da investiraju u obeštećenje. Čuveni italijanski novinar Di Marcio je objavio da je Crvena zvezda ponudila Lećeu milion evra za usluge Filipa Falka. Međutim, na Marakani tvrde da nemaju takav luksuz i da će biti prinuđeni da dovedu igrača na pozajmicu sa pravom otkupa, ili neko kome je istekao ugovor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.