Aleksa Ilić: Gusta utakmica sa Francuskom, možda nije bila lijepa za gledanje, ali fenomenalna pobjeda za nas

0

Konačno je pala i ta Francuska, i to kada se najmanje očekivalo. Košarkaši Crne Gore su u okrnjenom sastavu, sa samo Zoranom Nikolićem na poziciji klasičnog centra, ubilježili zlata vrijednu pobjedu nad „trikolorima” u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Francuska je došla u vrhunskom sastavu. Malo je bilo promjena u odnosu na prošli meč, ali opet su to iskusni evroligaški igrači. Velika pobjeda za nas u odličnoj atmosferi. Gusta utakmica, možda nije bilo lijepo za gledanje, ali s obzirom da je otišlo na našu stranu – fenomenalna stvar za nas. Ružan trenutak da se igra košarka, jul je, neki momci su kasno završili sezonu, neki ranije, ali smo maksimalno odradili ovaj dio u Podgorici”, kazao je krilni centar Aleksa Ilić.

Nikšićanin je apostrofirao odličnu atmosferu u „Morači“?

Fenomenalna atmosfera, dosta nam je značilo, u prelomnim momentima kada je igra stala, podigli su nas navijači, sala je živnula, bili su nam veliki vjetar u leđa”.

Crnogorski košarkaši se nakon pet kola nalaze na drugom mjestu grupe E sa učinkom od tri pobjede i dva poraza. Po jednom su savladali Portugal, Mađarsku i Francusku, dok su proaženi od Gala u Pou i Mađara u Podgorici. U poslednjem kolu ekipa Boška Radovića gostuje u Lisabonu. Portugalci nisu upisali ni jednu pobjedu, odavno su otpisani, ali je taj meč takođe bitan za „crvene” zbog prenosa bodova u narednu fazu. Crna Gora će se ukrstiti sa grupom F, gdje Litvanija ima maksimalan učinak iz pet kola, Češka i Bosna i Hercegovina su na 3-2, a Bugarska na 1-4.

Digli smo očekivanja ovom pobjedom. Krećemo na put, istrošeni i umorni. Sad je cilj da se što bolje oporavimo, izađemo iz tog puta, odradimo dva treninga i onda kao protiv Francuske – maksimalno jako. Neće biti lako, ali nema druge”,  dodao je Aleksa Ilić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.