Ako bi se igrao Fajnal ejt, logično je da bude održan u Beogradu“

0

Izašao je danas Virtus iz Bolonje sa idejom da ugosti F8 Evrokupa u Bolonji u septembru. Kao odgovor na to javio se predsjednik Partizana Ostoja Mijailović koji je već ranije, 12. marta, u razgovoru za MOZZART Sport istakao da je jedino logično rješenje za Fajnal ejt, ako uopšte bude igrano u tom formatu, da on bude odigran u Beogradu s obzirom da je Partizan imao najbolji učinak na parketu do sada u sezoni.

Sada je dao sličan komentar na ideju Virtusa, sa tim što je istakao da ima dosta problema koji treba da budu riješeni da bi se došlo do takvog turnira.

“Mislim da je dobro što se pojavljuju neki konkretni predlozi za model po kojem bismo mogli da završimo sezonu, iako su oni u ovom trenutku na nivou hipotetičkih, jer niko ne zna do kada će trenutna situacija trajati. Ako govorimo o F8 kao rješenju, onda u obzir treba uzeti činjenicu da je Partizan imao najbolji skor u Evrokupu i da je Beograd, kao dvomilionski grad i grad košarke, logičan izbor za prvu opciju kada je u pitanju organizacija F8. Kao tim koji je izborio prednost domaćeg terena do samog eventualnog finala, Partizan je i finansijski potencijalno na najvećem gubitku, pa bi i sa te strane poštenije bilo razmišljati o F8 prvo u Beogradu pa onda na bilo kom drugom mestu. Ponavljam, o ovome trenutno možemo govoriti samo hipotetički jer smatram da je za konkretne predloge potrebno dati odgovore na još puno pitanja”, rekao je Mijailović u izjavi za MOZZART Sport.

A, koje su to prepreke ka održavanju turnira?

“Navešću samo neke od problema: istek ugovora igrača u junu, neaktivnost igrača tokom ove prinudne pauze i vrijeme koje je potrebno da oni dostignu formu u kojoj mogu da igraju košarku, tu je i različita situacija u različitim državama, teško je očekivati da se zabrana putovanja i obavezne samoizolacije istovremeno ukine svuda… Previše otvorenih pitanja ima da bismo mogli konkretno da pričamo za ili protiv nekog predloga, ali smatram da je dobro da razmišljamo o mogućim opcijama i da to radimo u nekim realnim okvirima. Mi smo odavno rekli da bismo mi najsrećniji bili da do prekida nikada nije došlo i da možemo da se pred svojim navijačima, uz prednost domaćeg terena koju smo izborili na terenu, borimo za trofej kroz plej-of. Ali, vratimo se u realnost. U ovom trenutku, prvo i osnovno što nam mora biti na pameti je da sačuvamo zdravlje i damo sve od sebe da pobijedimo ovu globalnu pošast. A onda da se pogledamo u oči i realno kažemo šta je kraj a šta novi početak i na koji način možemo da napravimo najpošteniji model za kraj ove sezone, za narednu sezonu i za budućnost”, istakao je Mijailović.

FOTO: Star Sport

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.