Akcije na Cetinju i Podgorici: Oduzeto oružje, droga i novac

0

Službenici Uprave policije su prethodnih dana u Podgorici, Cetinju i Bijelom Polju, sprovodeći pojačane kontinuirane aktivnosti u cilju kontrole bezbjednosno interesantnih lica i pronalaska oružja u ilegalnom posjedu i drugih nedozvoljenih stvari i predmeta, pronašli i oduzeli veću količinu oružja, novca, opojnih droga i drugih predmeta.

Službenici Odjeljenja kriminalističke policije Centra bezbjednosti Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih informacija a po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, izvršili pretres stanova i drugih prostorija na osam lokacija na području Podgorice koje koriste bezbjednosno interesantna lica. Policijski službenici su tom prilikom pronašli i oduzeli 85.000 evra čije se porijeklo utvrđuje i 11 sredstava komunikacije sa tehničkim uređajima visoke kripto zaštite a za koje se sumnja da su koriščeni za pripremu i organizovanje vršenja krivičnih djela.

Osim toga pronađena je i oduzeta izvjesna količina psihoaktivnih supstanci – opojnih droga i bankovne kartice za koje se sumnja da su korišćene za prebacivanje i pranje novca stečenog kriminalnim aktivnostima. Kroz sprovođenje radnje pretresa oduzeto je i šest pušaka, pištolj marke „Zastava M57“, četiri optička nišana i veća količina municije različitog kalibra u ilegalnom posjedu.

Protiv R.K. (50) policija je nadležnom tužiocu podnijela krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv A.Š. podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga. Podsjećamo da su službenici podgoričke policije prije nekoliko dana izvršili pretrese na šest lokacija koje koriste bezbjednosno interesantna lica i tom prilikom su u tzv. štek stanu koji koristi E.R. (21) pronašli i oduzeli četiri automatske puške – tzv. kalašnjikova, automatski pištolj „Škorpion“, dva pištolja, municiju, marihuanu i sredstva komunikacije. E.R. je lišen slobode zbog počinjena dva krivična djela.

Osim toga, službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, izvršili pretres stana i drugih prostorija na tri lokacije koje koristi N.B. (62) iz Cetinja. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke „Crvena Zastava“ cal. 7,65mm sa tri okvira i 16 komada municije cal. 7,65mm. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac. Osim toga cetinjska policija je, sprovodeći aktivnosti na pojačanoj kontroli bezbjednosno interesantnih lica kojom prilikom su izvršene racije u više ugostiteljskih objekata na teritoriji Cetinja, kontrolisala četiri bezbjednosno interesantna lica. Na teritoriji Cetinja je u prethodnom periodu kontrolisano 85 bezbjednosno interesantnih lica sa područja Cetinja, Podgorice, Nikšića i Budve, a sankcionisano je šest.

Službenici Centra bezbjednosti Bijelo Polje su postupajući na osnovu operativnih saznanja izvršili pregled lica N.Š. (30) iz Bijelog Polja kojom prilikom su kod njega za pojasom pronašli pištolj cal. 7,65 mm sa obušenim serijskim brojem i tri metka u okviru. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se N.Š. liši slobode i da mu se privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.