Akcije na Cetinju i Beranama: Oduzeto oružje i municija

0

Crnogorska policija je na području Berana i Cetinja pretresom na više lokacija oduzela oružje i municiju, saopšteno je danas iz Uprave policije.

“Naime, službenici Centra bezbjednosti (CB) Berane su i pretresli kuće i drugih prostorija koje koristi N.L. (44) iz Berana, kojom prilikom su pronašli i oduzeli vojničku pušku M-48 cal. 7,9 mm u ilegalnom posjedu. Osim toga, beranska policija je izvršila pretres i prostorija koje koristi H.Š. (51) iz Petnjice i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku cal. 16mm”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenu se dodaje da je o događaju je obaviješten nadležni tužilac u ODT u Beranama koji je naložio da se protiv N.L. i H.Š. podnesu krivične prijave zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Iz Uprave policije su kazali da i da su službenici Odjeljenja bezbjednosti (OB) Cetinja pretresli stan i druge prostorija koje koristi V.V. (58) iz Cetinja na dvije lokacije.

“Pretresom cetinjska policija je pronašla i oduzela: lovačku pušku marke “Baikal”, pušku marke “M-48”,c pištolj marke “Blow” sa kutijom, dva sporogoreća štapina dužine 2,60 m, nož sa koricom, 12 metaka i 22 puščana metka”, piše u saopštenju Uprave policije.

Navodi se da je o događaju obaviješten nadležni državni tužilac, kao i da će oduzeto oružje biti upućeno u Forenzički centar radi vještačenja.

“Osim toga, službenici OB Cetinje su vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica i članova organizovanih kriminalnih grupa na teritoriji Cetinja kontrolisali 198, a sankcionisali 12 bezbjednosno interesantnih lica”, zaključuje se u saopštenju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.