Akcija u Nikšiću: Oduzeto oružje i municija

0

Službenici Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući kontiuirane mjere i radnje iz svoje nadležnosti, pretresima pronašli i oduzeli više komada oružja, municija i minsko – eksplozivna sredstva i djelove od oružja u ilegalnom posjedu.

Policijski službenici CB Nikšić su, preduzimajući aktivnosti na pronalasku oružja u ilegalnom posjedu građana, kontrolisali vozilo „Citroen C5“ kojim je upravljalo bezbjednosno interesantno lice V.B. (37) iz Nikšića, dok su se u vozilu nalazila još dva lica. Sa unutrašnje strane u prednjim desnim vratima pronađen je pištolj „Glock“ sa okvirom u kojem se nalazilo 16 komada municije kao i još jedan okvir sa 12 metaka istog kalibra, dok je na podu ispred sjedišta suvozača pronađena metalna cijev dužine 50 cm a iza suvozačevog sjedišta je pronađena i sjekira. O događaju je obaviješten državni tužilac u ODT u Nikšiću. Shodno izjašnjenju tužioca, protiv V.B. je podnijeta krivična prijava zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Nadalje, službenici CB Nikšić su, postupajući na osnovu prethodno pribavljene narebe sudije za istragu, izvršili pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.Ć. (69) iz Nikšića kojom prilikom su pronašli i oduzeli: lovački karabin M-48, lovačku pušku marke „Hamerles“ cal. 16 mm, 28 komada puščanih metaka nepoznatog kalibra, električnu kapislu, bajonet i okvir od pištolja.

Takođe, postupajući po operativnim informacijama i shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu policijski službenici su izvršili i pretres prostorija koje koristi B.Z. (43) iz Nikšića. Tom prilikom policijski službenici su pronašli i oduzeli: 35 usporivača za miniranje, 24 komada DK kapisle, tri svežnja sporogorećeg štapina, minerska kliješta, dva noža na rasklapanje i minersku torbicu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.