Akcija prikupljanja ambalažnog otpada u Podgorici

0

U toku je velika akcija prikupljanja ambalažnog otpada koju organizuje Zeleni talas. Svi građani i građanke Podgorice imaju priliku da svakog radnog dana od 10 do 18 časova donesu prikupljeni ambalažni otpad u NEST coworking prostor.

Njihovo saopštenje prenosimo integralno:

Akcija ima za cilj da se smanje količine otpada koji završava na deponijama, kao i da se podigne svijest o važnosti reciklaže i pravilnog upravljanja otpadom. Ova inicijativa pruža svim građanima i građankama Podgorice priliku da aktivno učestvuju u očuvanju životne sredine, prikupljanjem i recikliranjem plastičnih boca i limenki.

„Pozivamo sve građane i građanke Podgorice da se uključe u ovu akciju. Pravilnim selektovanjem otpada kod kuće, na poslu ili nekoj drugoj lokaciji svi zajedno možemo napraviti veliki korak ka boljoj i zelenijoj budućnosti. Ovakve akcije ne samo da doprinose smanjenju zagađenja, već i podstiču zajednicu na odgovornije ponašanje prema prirodi,“ poručuju iz Zelenog talasa.

Zeleni talas najavljuje brojne ekološke aktivnosti u narednom periodu. U fokusu njihovog daljeg rada su kontinuirane akcije sakupljanja, edukacije i podrške zelenim inicijativama. Sve informacije o narednim akcijama i projektima možete pronaći na njihovim društvenim mrežama.

Svi koji su zainteresovani da se pridruže i/ili podrže Zeleni talas, kao i svi koji imaju bilo kakve nedoumice ili pitanja u vezi sa reciklažom i pravilnim odlaganjem otpada mogu pisati na društvenim mrežama Zelenog talasa ili putem mejla [email protected]

Kontakt za medije:

Jelena Rakčević

068716526
[email protected]

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.