Akcija policije za vikend: Uhapšena 62 pijana vozača

0

Službenici saobraćajne policije su tokom proteklog vikenda, preduzimajući redovne aktivnosti iz oblasti bezbjednosti drumskog saobraćaja, lišili slobode 62 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola u koncentraciji većoj od 1g/kg. Osim toga, zbog prekršaja počinjenih u saobraćaju, službenici policije su izdali 1.507 prekršajnih naloga, podnijeli 209 prekršajnih prijava, oduzeli 124 vozačke dozvole i 46 pari registarskih oznaka.

Sama brojka od 62 vozača koja su upravaljala vozilom u alkoholisanom stanju nažalost ilustruje odsustvo odgovornosti kod ovih lica ne samo prema sopstvenom životu i bezbjednosti već i prema drugim učesnicima u saobraćaju.

Od 62 vozača koja su lišena slobode zbog vožnje pod dejstvom alkohola, na području Podgorice lišen je slobode 31 vozač, dok je u Podgorici ukupno zatečeno 83 lica koja su upravljala vozilom pod dejstvom alkohola. Zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,3 do 0,5 g/kg policija je izdala 24 prekršajna naloga, a podnijela je 28 prekršajnih prijava zbog vožnje pod dejstvom alkohola u koncentraciji od 0,5 do 1 g/kg.

Od lica koja su lišena slobode zbog upravljanja vozilom u alkoholisanom stanju izdvajamo tri slučaja u kojima su vozači upravljali vozilom u koncentraciji od 2,03 g/kg (u centru Podgorice), 2,35g/kg (put Podgorica – Virpazar) i 2,85 g/kg (u naselju Zabjelo).

Zabrinjavajući je podatak da je sve veći broj mladih vozača do 24 godine starosti koji upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola, iako je za ovu kategoriju vozača zakonom propisana nulta tolerancija na alkohol. Stoga upućujemo apel mladim vozačima i vozačima početnicima da poštuju saobraćajne propise kako bi samnjili mogućnost da ovakvim nezakonitim i nesavjesnim ponašanjem u saobraćaju prouzrokuju teške posljedice po svoj i život drugih učesnika u saobraćaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.