Akcija policije: Nova hapšenja zbog ubistva Bogdana Milića na Cetinju!

0

Službenici Uprave policije su akcijom koja je sprovedena juče i danas identifikovali još tri lica za koja se sumnja da su kao kriminalna grupa učestvovala u izvršenju teškog ubistva počinjenog na štetu Bogdana Milića (38) iz Cetinja kojom prilikom su povrede zadobila i tri lica.

Lišen je slobode D.V. (30) iz Cetinja, dok su krivične prijave podnijete i protiv M.M. (25) iz Cetinja i P.L. (21) iz Cetinja, koji se nalaze u bjekstvu i za kojima se intenzivno traga. Sumnja se da je P.L. jedan od saizvršilaca ovog krivičnog djela u kojem je B.M. smrtno stradao a tri lica zadobila povrede.

Naime, preduzimajući intenzivne mjere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja događaja od 11. juna 2019. godine u kojem je lišen života B.M. dok su tri lica zadobila povrede, policija je danas i juče izvršila pretrese na teritorijama Cetinja i Budve, kojom prilikom je pronađeno sedam komada vatrenog oružja i skoro 1000 komada municije.

Policija je pretresima lokacija koje koriste P.L, J.M, B.M, Lj.P. i D.V. na teritoriji Cetinja pronašla i oduzela: pištolj CZ cal 7,65 mm, devet komada municije cal 7,65 mm i dva okvira. Na području Budve policija je pretrese izvršila na 27 lokacija koje koriste D.V. i N.B. i tom prilikom je pronašla i oduzela: revolver „Viper” cal 9mm, pištolj „Pietro Beretta”, pištolj „22 Magnum“, pištolj „Crvena zastava” cal 7,65 mm, pištolj, lovačku pušku – kratež i 974 komada municije raznih kalibara i vrsta.

Policija je efikasnim radom identifikovala D.V, M.M. i P.L. kao članove kriminalne organizacije koja je, kako se sumnja, na organizovan način izvršila ubistvo B.M. na Cetinju.

D.V. je lišen slobode i biće uz krivičnu prijavu priveden državnom tužiocu u Specijalnom državnom tužilaštvu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv M.M. je tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je počinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, krivično djelo teško ubistvo putem pomaganja u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok je protiv P.L. podnijeta krivična prijava zbog krivičnog djela stvaranje kriminalne organizacije, krivičnog djela teško ubistvo u saizvršilaštvu u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

M.M. i P.L. se nalaze u bjekstvu i policija intenzivno radi na njihovom lociranju i lišenju slobode.

Podsjećamo da su policijski službenici više organizacionih jedinica Uprave policije tri dana nakon što je predmetno ubistvo počinjeno lišili slobode tri lica osumnjičena da su krivčno djelo počinila. Tada su lišeni slobode L.N. (21), Ž.P. (20) i M.P. (18).
U rasvjetljavanju krivičnog djela teško ubistvo na štetu B.M. učestvovali su službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, Centra bezbjednosti Podgorica, Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije, Sektora kriminalističke policije, Sektora specijalnih jedinica – Protivterorističke jedinice policije i Centra bezbjednosti Budva.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.