Akcija policije: Kod Tuzi palo deset kila droge

0

Službenici Centra bezbjednosti Podgorica izvršili su pretrese na četiri lokacije u Podgorici, zaplijenili preko 10 kilograma marihuane, kao i manja pakovanja kokaina, heroina i marihuane namijenjena uličnoj prodaji, i lišili slobode dva lica i procesuirali još jedno lice zbog prodaje i posjedovanja narkotika. Osim toga, službenici Stanice granične policije Podgorica su, u odvojenoj aktivnosti, na području Tuzi zaplijenili oko 75 kg marihuane.

Službenici CB Podgorica su naime, sprovodeći planske aktivnosti kontrole lica, pronalaska droga i sprječavanja prodaje narkotika sa akcentom na uličnu prodaju droga, u koritu rijeke Ribnica pronašli i izuzeli džak sa 10,8 kg marihuane. U blizini se nalazilo prevrnuto putničko vozilo. Preduzimaju se aktivnosti u cilju identifikacije odgovornog lica, u koordinaciji sa državnim tužiocem u VDT u Podgorici.

Pored toga, službenici CB Podgorica su izvršili pretrese stanova na četiri lokacije koje koriste D.K. (57), L.L. (21), S.S. (34) i T.M. (23). Pronađeni su sedam pakovanja kokaina, osam pakovanja heroina i dva pakovanja marihuane koji su, kako se sumnja, bili spremni za tzv. uličnu prodaju, kao i predmeti za mjerenje i pakovanje droga, mobilni telefoni, notes sa imena za koji se sumnja da je u vezi sa evidencijom prodaje droga, četiri metka i predmeti sa tragovima droga. Kriminalistička obrada ukazuje je na sumnju da su se D.K. i S.S. bavilii nabavkom i stavljanjem u promet droga kokain, heroin i marihuana, te su njih dvoje lišeni slobode zbog sumnje da su počinili krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga dok se D.K. na teret stavlja i KD nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Protiv L.L. je Sudu za prekršaje podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka iz čl. 52 Zakona o sprječavanju zloupotrebe droga.

Službenici SGP Podgorica su, postupajući na osnovu operativnih saznanja, u kanjonu rijeke Cijevna pronašli i zaplijenili tri džaka sa oko 75 kg marihuane. Droga je predata službenicima CB Podgorica koji intenzivno rade na identifikovanju lica koja su ovu opojnu drogu odbacila u reonu Traboina. O događaju je obaviješten državni tužilac u VDT u Podgorici, kao i policija Republike Albanije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.