Akcija Interpola: Zatrovana hrana i piće išli i u Crnu Goru!

0

Agenti Interpola iz više evropskih zemalja uspjeli su da spriječe ulazak otrovne hrane i pića, na teritoriju Crne Gore, saznaje Borba. U velikoj akciji više zemalja u svijetu, u koje je bila uključena i Crna Gora, pronađeno je 3.620 tona i blizu 10 miliona litara opasne hrane i pića u vrijednosti od oko 55 miliona evra. Kako saznajemo, razbijena je 50 kriminalnih klanova u sviejtu koji su se bavili švercom otrovne hrane i piće, a jedan kontigent je bio namijenjen i za naše područje.
Agenti iz Interpola su javili kolegama u Crnoj Gori da jedan dio otrovnog kontigenta, među kojem je najviše bilo otrovnog alkohola ide ka ovoj teritoriji i da treba da završi u našoj zemlji i u Albaniji.
Ipak se strahuje da je možda jedan dio uspio da uđe na našu teritoriju, a u toku su određene provjere, a rezuiltati se šalju kancelariji Interpola u Lionu.
Kako je potvrđeno u Interpolu u Jordanu je zaplijenjeno 90 tona zaraženog brašna a u Bugarskoj su službenici konfiskovali svinjsko meso koje je bilo zaraženo trihinozom, a 12 osoba je zaraženo.
Među otrovnom hranom bio je i jogurt, sos od paradajza, kao i ulje.
U akciji je oduzeto 1,6 miliona litara ilegalno proizvedenog alkohola i pokrenut je krivični postupak protiv 282 lica.
“Demontaža skoro 50 kriminalnih mreža uključenih u proizvodnju otrovne hrane i pića je važan rezultat u sprečavanju prolaska potencijalno smrtonosnih proizvoda na tržište”, rekao je Daoming Zhang, šef jedinice za bespravne tržište INTERPOL-a.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.