Akcija dijela međunarodne zajednice: Otvaraju ponovo žarište na Kosmetu da skrenu pažnju sa Crne Gore!

0

Dio međunarodne zajednice, koji ne želi stabilnost na Balkanu, u narednom periodu ponovo će pokušati da otvori novi konflikt na Kosovu i Metohiji, kako bi se skrenula pažnja sa Crne Gore i velikih narodnih litija, saznaje naš portal iz više diplomatskih izvora.

Prema našim informacija, na tom planu se uveliko radi, a sve za cilj ima da se otvaranjem novog žarišta na KiM, natjera Srbija da se izoluje od dešavanja u Crnoj Gori i da se pokuša unijeti razdor u Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Jasno je da je narodno jedinstvo i sloga i zajedništvo u SPC kamen spoticanja onog dijela međunarodne zajednice koji podržava aktuelni režim u Crnoj Gori.

Zato je, kako je našem portalu potvrđeno, plan da se  pritisne Srbija vezano za rješavanje statusa na KiM, kako bi se problem iz Crne Gore i medijska pažnja preselili na njima poznatiji teren.

Srpsko jedinstvo, koje nije narušeno raznim medijskim spinovanjima u Crnoj Gori, kao i odlučni i jedinstveni stavovi SPC, natjeralo je one strukture van Crne Gore da se dodatno aktiviraju.

Pošto je sva medijska i svaka druga pažnja regiona usmjerena na Crnu Goru, u narednom periodu ćemo biti svjedoci pokušaja da se reflektori onih kojima ne odgovara narodna i crkvena sloga, upere u drugom pravcu. Zato je Kosovo i Metohija idealna u njihovom scenariju pokušaja slabljena uticaja SPC u Crnoj Gori. Računaju, igranjem na tu kartu, da bi moglo doći do trzavica u samoj Crkvi, da se vještačkom krizom otupi oštrica narodnog nezadovoljstva u Crnoj Gori.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.