Akcija britanske obavještajne službe: Režim u Podgorici podržava Haradinaja da razbije sve dogovore oko Kosova!

0

Britanska obavještajna služba MI-6 preko vlasti u Crnoj Gori, koje tijesno sarađuju sa Ramušom Haradinajem, pokušava da minira svaki dogovor oko statusa Kosova i Metohije, saznaje Borba. Haradinaj, koji je formalni vođa na Kosovu, a ne Hašim Tači, ne želi da se riješi pitanje južne srpske pokrajine već da se zadrži sadašnji status. U tom naumu, ima punu podršku rukovodstva Crne Gore, a tu politiku kreira britanska obavještajna služba.
-Haradinaj se protivi svakom rješenju na Kosovu, osim da se zadrži status kvo, što bi mu više odgovaralo. Britanska služba korodinira sve njegove poteze, a Haradinaj je odnedavno dobio i podršku vlasti u Crnoj Gori, koja takođe minira sve pokušaje da se dođe do nekog rješenja vezano za Kosovo. Vlast u Crnoj Gori želi da Srbija ne riješi pitanje statusa Kosova i Metohije. Ovo iz razloga jer se plaše da će onda Srbija, kada riješi pitanje Kosova, da se okrene rješavanju problema koji srpski narod ima u Crnoj Gori, kaže naš dobro obaviješteni sagovornik.
Zato Haradinaj ima punu podršku Crne Gore da minira svako rješavanje statusa Kosova, jer dok god on istrajava u svom naumu, režim u Podgorici je miran, da se neće ovdje otvoriti pitanje srpskog naroda.
-Vlast u Crnoj Gori se plaši rješavanja pitanja srpskog naroda, jer su svjesni da sadašnje vlasti u Beogradu žele da otvore to pitanje i da ga konačno riješe, ističe naš sagovornik.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.