„Ajkule“ se iz Los Anđelesa sele u Monpelje

0

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore ulazi u novu fazu priprema za peti nastup na Olimpijskim igrama.

Naredna stanica je zemlja domaćin Igara, grad Monpelje, gdje će „ajkule“ trenirati, sparingovati i odigrati dva zvanična meča sa Francuskom, 29. juna i 1. jula.

Nakon uvoda u Herceg Novom, imali smo izuzetno dobre pripreme u Los Anđelesu, sa selekcijom SAD, sa kojom smo odigrali i dvije zvanične i pet kontrolnih utakmica. Radili smo u skoro kompletnom sastavu, izostao je samo Miroslav Perković, koji nam se priključio u Trebinju, gdje smo odradili bazični dio priprema i gdje smo ponavljali neke stvari i sisteme koje smo radili ranije“, kaže selektor Crne Gore, Vladimir Gojković.

Nakon francuske faze, slijedi put u Srbiju, u Šabac, i nastup na jakom turniru, koji se igra od 4. do 7. jula.

Crna Gora će 4. jula igrati protiv Njemačke, dan kasnije protiv Rumunije, za 6. jul su zakazana dva meča – protiv Australije i Srbije, a posljednjeg dana rival je ponovo Francuska.

To će biti posljednja jaka provjera turnirskog tipa pred Olimpijske igre”, naglasio je Gojković.

Posljednju fazu priprema “ajkule” će obaviti u Crnoj Gori, prvo u Herceg Novom, pa u Podgorici.

U Podgorici će nam gost biti selekcija Australije, a posljednjih nekoliko dana, pred put u Pariz, reprezentacija Srbije”, kaže Gojković.

Olimpijska euforija se, dakle, polako zahuktava, manje od mjesec je ostalo do početka Igara.

Osjećalo se uzbuđenje i u Dohi, na Svjetskom prvenstvu, kada smo se borili za olimpijsku vizu. Pripreme za Olimpijske igre za trenere su i najlakše, jer su svi igrači spremni da izvuku i posljednji atom snage da budu potpuno spremni za ono što ih čeka. Na Igre svi dolaze maksimalno pripremljeni, svaki pojedinac da sve što ima u bazenu”, ističe Gojković.

Crna Gora će se u grupnoj fazi Igara u Parizu sastati sa Hrvatskom (28. jul, 16.35), Grčkom (30. jul, 19.30), Italijom (1. avgust, 16.35), SAD (3. avgust, 16.35) i Rumunijom (5. avgust, 21.40).

Četiri selekcije plasiraće se u četvtfinale.

Ovaj olimpijski turnir je možda i najjači do sada, jer su sve ekipe izjednačene, nema nijednog autsajdera protiv koga su bodovi već upisani. Ogroman broj timova konkuriše za medalje, nadamo se da ćemo i mi biti konkurenti. Prije svega, imamo veoma zahtjevnu grupu, koju moramo da prođemo da bismo nastavili da sanjamo nešto više”, zaključio je Gojković.

U Monpelje i Šabac putuju sljedeći igrači: Dejan Lazović, Aljoša Mačić, Kanstantin Averka, Jovan Vujović, Vlado Popadić, Đuro Radović, Miroslav Perković, Vladan Spaić, Dušan Matković, Vasilije Radović, Petar Tešanović, Marko Mršić, Stefan Vidović, Bogdan Đurđić, Danilo Radović, Dimitrije Obradović, Đorđije Stanojević i Lazar Andrić.

Ukoliko nemaš meridianbet.me nalog, registruj se i to uz najveći bonus dobrodošlice – 100€ BEZ IKAKVIH USLOVA.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.