Ajaks pokorio Madrid: Tadić je novi kralj

0

REAL MADRID – AJAKS 1:4 (0:2)
(Asensio 70 – Zijeh 7, Neres 18, Tadić 62, Šene 72)

Estetska perfekcija. Savršenstvo igre. I rajska nagrada. Nema veće u svijetu fudbala. Kruna sa Kraljeve glave. Dušan Tadić večeras nije glavna tema, Dušan Tadić večeras je najvažniji čovjek na svijetu! Nedostižna partija srpskog velemajstora povela je Ajaksove navijače u rajske vrtove, Realu usred Madrida u lice sasula surovo istinu – više niste najbolji na svijetu!

Posle tri godine fudbal će dobiti novog vladara, pošto je Ajaks pobjedom od 4:1 na stadionu “Santjago Bernabeu“ nadoknadio gol zaostatka iz Amsterdama i podsjetio svijet zašto je i dalje i zašto će uvijek biti član stare evropske aristokratije!

A Dušan Tadić, vječito potcenjeni Dušan Tadić, čovjek koji je u Sautemptonu proglašavan za bivšeg fudbalera i to tek nešto iznad prosječnog bivšeg fudbalera, večeras je promovisan u plemića plave krvi. Nijesu to dvije asistencije, nije ni do gola. Nije bar samo do toga. Duća Tadić je večeras promovisao fudbal u svojoj suštini. Darivao nam je iskonsko ushićenje. I u tom vrtlogu čiste emocije genijalan um. Samo najveći to mogu. Dušan Tadić je odavno već vrhunski fudbaler. Samo je izabrao 5. mart 2019. godine da to pokaže cijelom svijetu.

Uradio je to na način koji savršeno opisuje njegov fudbalski put. Nekako tiho, nenametljivo. Isprva se svijetom proširila informacija da je Hakim Zijeh izvršio Ajaksov prvi zadatak: postigao rani gol. Tek poneko je primijetio ko mu je ostavio tu loptu serviranu kao na tacni.

Onu drugu asistenciju ipak niko nije mogao da ignoriše. Ona druga će se prepričavati i Madridu. I prava je šteta što Erik ten Hag nije Tadića izveo iz igre kao treću izmjenu. Sigurni smo da bi ga “Bernabeu“, gospodska je to publika, nagradila aplauzima. Ma šta aplauzima, stojećim ovacijama! Jer ono što je srpski as danas radio u španskoj prestonici nimalo nije zaostajalo za onim što su nekad radili Maradona, Ronaldinjo ili Andres Inijesta, umjetnike fudbalskog plesa koje je Bernabeu umeo da nagradi.

(mozzartsport)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.