Afera prisluškivanje: Dijana Hrkalović mijenjala identitet, 4 mjeseca se zvala drugačije!

0

Bivša državna sekretarka MUP, koja je saslušana u vezi s prisluškivanjem predsjednika, više puta je mijenjala lične podatke (ime, prezime, prebivalište…). Prvi put mjesec dana po odlasku iz policije, a poslednji put juče u jednoj opštini.

Bivša državna sekretarka MUP Dijana Hrkalović, koja je nedavno ispitivana u policiji zbog nezakonitog prisluškivanja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, tokom 2019. mijenjala je identitet, ekskluzivno saznaje Kurir! Hrkalovićeva je, kako je Kuriru potvrdilo više izvora iz policije, oko mjesec dana po odlasku iz MUP promenila ime u Nika Rina.

Ovo ime je koristila naredna četiri meseca, da bi krajem novembra 2019. godine vratila svoje „staro“ lično ime – Dijana Hrkalović. Osim imena i prezimena, mijenjala je i mesto boravišta. Time je Hrkalovićeva čak nekoliko puta mijenjala neke od ličnih podataka, a poslednji put je to, kako saznajemo, učinila juče u jednoj beogradskoj opštini.

Misterija

Malo šta je izazvalo takav potres u javnosti kao kada se tog maja 2019. ministar Nebojša Stefanović zahvalio Dijani Hrkalović, zvanično državnoj sekretarki, a nezvanično ženi koja je vedrila i oblačila ovim sistemom, na saradnji. Hrkalovićka je otišla iz MUP 1. juna 2019, a javnost do danas nije saznala prave razloge za sklanjanje ove uticajne žene iz državnog aparata.

Ostala su da vise u vazduhu pitanja o njenoj povezanosti s ljudima iz kriminalne sredine, obračunu škaljarskog i kavačkog klana, mafijaškim ubistvima… Prema nekim spekulacijama, Hrkalovićeva je bila bliska s članovima kavačkog klana, pa bi se razlog promjene identiteta mogao tražiti u mogućem strahu od suprotstavljenog – škaljarskog klana.

Prema podacima do kojih je došao naš list, priča o promjeni identiteta Dijane Hrkalović dobija gotovo filmski zaplet. Tu je promjena identiteta kod matičara u jednoj opštini, povratak starog ličnog imena kod matičara u drugoj opštini, promjena mjesta boravišta više puta…

– Rješenjem Gradske uprave, odeljenje Zvezdara, od 19. 7. 2019. promijenjeno je lično ime Dijana Hrkalović u novo lično ime Nika Rina – piše u dokumentima, a navodi naš izvor.

Bivša državna sekretarka MUP koristila je ovaj identitet četiri mjeseca, da bi krajem novembra 2019. vratila svoje staro lično ime – Dijana Hrkalović.

– Rješenjem Gradske uprave, odeljenje Voždovac, od 27. 11. 2019. promijenjeno je lično ime Nika Rina u novo lično ime Dijana Hrkalović – dodaju izvori našeg lista iz policije.

– Hrkalovićka je juče čekala uredno u redu u opštini sa ostalim ljudima – navodi naš izvor iz ove beogradske opštine.

Odbila poligraf

Bivša državna sekretarka MUP nedavno je ispitivana zbog afere „prisluškivanje“. Pošto je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio da je bio nezakonito prisluškivan oko godinu i po i da za ove tvrdnje ima dokaze – sopstvene snimljene razgovore, radna grupa MUP, formirana na zahtjev Tužilaštva za organizovani kriminal, obavila je razgovor sa oko 50 ljudi, uključujući i Hrkalovićku. Ona je, inače, najviše rangirana osoba koju je policija ispitivala u vezi sa ovom aferom u predistražnoj fazi.

Hrkalovićka je prihvatila i da ide na poligraf, ali je onda, bukvalno u momentu kada je trebalo da je prikače na aparat, promijenila odluku i odbila poligrafsko ispitivanje.

Pored afere „prisluškivanje“, bivša državna sekretarka MUP trebalo je da bude ispitana i o navodnim kontaktima sa osobama iz kriminogene sredine.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.