Afera Atlas: Bivši viceguverner na slobodi

0

Đorđe Đurđić i Velibor Milošević, osumnjičeni za zloupotrebu službenog položaja, izašli su iz pritvora i brane se sa slobode. Đurđić, nekadašnji radnik Atlas banke, uhapšen je krajem decembra prošle godine, a Milošević 21. bivši viceguverner Centralne banke januara po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, piše Pobjeda.

Tužilaštvo tereti Miloševića da je, dok je bio viceguverner Centralne banke, uzimao novac od vlasnika Atlas banke Duška Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro. On se našao u fokusu istrage nakon što jeKnežević, za kojim je raspisana potjernica zbog sumnje da je na čelu kriminalne organizacije koja se bavila pranjem novca utajom poreza, objelodanio njihov razgovor.

U tajno snimljenoj komunikaciji moglo se čuti kako Milošević obavještava Kneževića o izvještaju, govori koliko osoba će iz Centralne banke kontrolisati poslovanje njegovih banaka, a pominje se i novac.

Milošević se tereti da je uzimao novac od Kneževića da bi podmitio kontrolore koji su provjeravali poslovanje Atlas i Invest banke Montenegro. Tokom istrage tužilaštvo je saslušalo kontrolore koji su 2015. godine sačinjavali izvještaje o poslovanju te dvije banke.

Specijalno državno tužilaštvo u ospežnoj istrazi koja je pokrenuta protiv predsjednika Atlas grupe Duška Kneževića i 21 osobe provjerava ugovore o kreditima kod IMB i Atlas mont banke, garancije po tim zaduženjima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.