Adžić: Tunel kopali dominantno državljani Srbije; Milanović: Državljanka Crne Gore dio grupe, povezana sa Višim sudom

3

Tunel do depoa Višeg suda kopali su dominantno državljani Srbije, koji su identifikovani, a imali su pomagače iz Crne Gore, rekao je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, na press konferenciji u Upravi policije.

Adžić je kazao da poklapanja otkrivaju da su u tom krivičnim djelu učestvovali: Veljko Marković (32), Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32) iz Srbije.

Protiv te četvorice identifikovanih podnijete su krivične prijave, kao i protiv dva NN lica, ali Adžić je rekao da postoji još najmanje pet saradnika.

Kazao je da im se na teret stavlja i krivično djelo kriminalno udruživanje.

„Postoji određena povezanost ove kriminalne organizacije sa jednom osobom iz Višeg suda i pripadnicima jedne kriminalne organizacije koji borave u zatvoru u Spužu“, saopštio je Adžić.

Osim toga, naveo je da nadležni imaju i trag koji ih vodi prema nalogodavcima, a potom i pojasnio da su na korak bliže motivu kopanja tunela.

Većina identifikovanih ima kriminalnu prošlost, kazao je Adžić.

Rekao je da su osumnjičeni napustili Crnu Goru 11. septembra, odnosno na dan kad je otkriveno da je depo obijen. Kazao je da to nisu učinili skupa, već u manjim grupama.

Adžić je kazao da su službenici Uprave policije i podgoričkog Osnovnog državnog tužilaštva dali maksimum i da su danonoćno radli na rasvjetljavanju obijanja depoa Višeg suda. Zahvalio se policiji i tužilaštvu na udruženom reagovanju.

Milanović: Državljanka Crne Gore dio kriminalne grupe

Državljanka Crne Gore dio je kriminalne grupe koja je kopala tunel i na određeni način povezana je sa Višim sudom, rekao je rukovodilac Osnovnog tužilaštva u Podgorici, tužilac Duško Milanović, odgovarajući na pitanja „Vijesti“.

Objasnio je da zbog interesa istrage ne može govoriti ko je ta osoba, čiju fotografiju je sinoć, gostujući na Televiziji Vijesti, pokazao direktor Upave policije Nikola Terzić.

Adžić je rekao da nemaju informaciju da je ta državljanka Crne Gore napustila državu.

Milanović je kazao da je to Osnovno tužilaštvo promptno reagovalo, da je dežurni tužilac sa lica mjesta rukovodio uviđajem, kom je i on prisustvovao.

Objasnio je što su sve preduzeli, kao i da su brojni tragovi doveli do sumnje da su prijavljeni počinili krivična djela kriminalno udruživanje, teška krađa i sprečavanje dokazivanja.

Mugoša: Istraga se zahuktava

Tužilac Marko Mugoša rekao je da nakon prijave nije zaustavljen rad, već da se istraga „zahuktava“.

Rekao je i da je do sada saslušano više osoba, te da su izvršena brojna vještačenja.

 

(Vijesti)

3 Comments
 1. Raskoljnikov komentariše

  Zbog našeg Mila kopali. mislim Božovića. Da njemu pomognu. Ruke im se pozlatile

  1. Canon komentariše

   Adžiću, majstore, bitno je da su i sada Srbi krivi za sve, ipak si ti Cetinjanin, ne smijemo zaboraviti na to!

 2. Milan komentariše

  Kanal kopali „dominantno“drzavljani Srbije? A ministre ko je NARUCIO i PLATIO kopanje kanala? Opet kriva Srbija ? Mogao je da kopa i po koji japanac,no nadji KO je narucio pa se hvali uspjesima.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.