Adžić se sastao sa Varheljijem: EU cijeni ostvarene rezultate u borbi protiv kriminala i korupcije!

0

Ministar  unutrašnjih poslova Filip Adžić sastao se danas u Briselu sa komesarom EU za susjedstvo i proširenje Oliverom Varhrljijem.

Varhelji je ozdravio je stoprocentnu usklađenost Crne Gore sa zajedničkom spoljnom i bezbjednosnom politikom Evropske unije i dosljedno sprovođenje restriktivnih mjera.

– Takođe, komesar je naglasio da Evropska komisija veoma cijeni rezultate koje je Crna Gora ostvaruje u borbi protiv kriminala i korupcije. Posebno je iskazao spremnost za pružanje  ekspertske i finansijske podrške na planu jačanja sajber bezbjednosti, kao i uništavanja zaplijenjenih cigareta – saopšteno  je iz MUP-a.

Adžić je potvrdio opredijeljenost Crne Gore za članstvo u EU, ističući da Crna Gora dijeli evropske vrijednosti u pogledu spoljne i bezbjednosne politike.

– Pored toga,  naglasio  je da je zadat snažan udarac svim kriminalnim strukturama u Crnoj Gori. Podsjetio je na dobru međuinstitucionalnu i međunarodnu saradnju na planu suprotstavljanja bezbjednosnim izazovima – stoji u saopštenju.

Na kraju, sagovornici su izrazili očekivanje da će svi subjekti čiji je interes ulazak Crne Gore u EU dati doprinos i podržati što skorija imenovanja nosilaca pravosudnih funkcija.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.