Adžić: Nove informacije otkriće ko je još pomagao kriminalcima

0

Posljednje akcije u borbi protiv kriminala i korupcije prilika su da se crnogorske institucije, konačno, oslobode od upliva kriminalnih grupa u njima, poručio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić u Briselu, nakon sastanka sa visokim zvaničnicima EK.

Zahvalio je predstavnicima EK na podršci i trudu, ali i informacijama koje su dostavili, a bez kojih, kako kaže, borba protiv organizovanog kriminala ne bi mogla da bude ovako efikasna.

„Ovo je prekretnica u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, s obzirom na to da udarce kriminalnim strukturama koje se nalaze svuda u Crnoj Gori, ali i u svijetu, zadajemo i udarce onim kriminalnim strukturama koje se nalaze u našim institucijama. Niko nije jači od države i niko ne može dobiti borbu protiv države i protiv istitucija. Ono što je problem prethodnih 30 godina jeste nerazdvajanje onih koji se bave kriminalom i onih koji su u našim institucijama, i to je stvorilo probleme i pokazalo se da je kriminal ukorijenjen u našim institucijama“, saopštio je Adžić.

U narednom periodu očekuje još snažniji nastavak borbe protiv kriminala.

„Očekujem da ćemo sa pristizanjem novih informacija imati i preciznije podatke koja su to lica na neki način pomagala kriminalnim organizacijama i ovo će biti prilika da se konačno crnogorske institucije oslobode od upliva kriminalnih grupa u njima. Nastavljamo još snažnije, ovo je opsežna akcija, neka lica su procesuirana, neka će uskoro biti. Slijedi jedan izazovan period i bolan, ali koji moramo proći. Mi smo spremni te žrtve da podnesemo, ali da institucije ostavimo bolje i kvalitetnije. Politička volja je neupitna i postoji spremnost naših međunarodnih partnera i očekujem da će rezultati biti još uspješniji i još značajniji“, zaključio je Adžić.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.