Advokat Mitropolije crnogorsko-primorske: Režim sprema pljačku crkvene imovine, priča Vlade o dijalogu je prevara!

1

Advokat Mitropolije crnogorsko-primorske Dalibor Kavarić izjavio je, za “Novosti”, da je priča Vlade Crne Gore o dijalogu velika prevara kako bi u tišini sprovodili zakon – pripremali dokumentaciju i dostavljali je nadležnim organima.

– Vlada, kako je prethodno najavila i obećala građanima, počela je da prevrće mošti naših svetaca u namjeri da shodno bezakonom zakonu, kako ga sam mitropolit Amfilohije naziva, izvrši otimanje i pljačku nepokretne i pokretne crkvene imovine, ne bi li kratkoročno ostvarila neku dobit i platila neku ratu kredita da bi poboljšala državni budžet. To je u suštini bio njen cilj i smisao, ili, kako premijer kaže – duh ovoga zakona. Znači, duh tog zakona je duboko i suštinski antihrišćanski, anrticrkveni, antibožiji i anticrnogorski. I on se, kao što vidimo, polako ostvaruje. Vlada je počela sa njegovim sprovođenjem, odnosno pripremama za veliku pljačku, kaže on.

Oni to rade, kaže Kavarić, prekopavajući po arhivskoj dokumentaciji crkava i manastira i crkvene imovine. Međutim, sve ove postupke vodili su u suštini državni organi – katastri, ne samo crkvenih nepokretnosti, već i državnih.

– Mimo ikakvog postupka, Vlada Crne Gore sad formira mišljenje da li je neki upis na crkvu izvršen nezakonito i po njihovom nahođenju će se ta imovina očigledno naći na spisku imovine koja treba da postane državna. To je hajdučija i pravni javašluk i institucionalna pljačka – uvjeren je advokat Kavarić.

1 Comment
  1. Yo komentariše

    Promjene zakona bez promjene rezima nema.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.