Advokat Miroje Jovanović: Tražio izuzeće Medenice i Dujovića u “državnom udaru”

1

Suđenje okrivljenima za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora u oktobru 2016, koje je danas nastavljeno, prekinuto je i nastaviće se 6. februara jer je advokat Miroje Jovanović, branilac okrivljenog Andrije Mandića, zatražio izuzeće predsjednice Vrhovnog suda Crne Gore Vesne Medenice, predsjednika Apelacionog suda Crne Gore Mušike Dujovića, predsjednika Višeg suda u Podgorici Borisa Savića i sudskog vijeća sudije Suzane Mugoše.

Advokat Jovanović je kazao da je iznenađen odlukom predsjednice vijeća sudije Mugoše da donese naredbu za dopunskim vještačenjem vještaka za telekomunikacije Predraga Boljevića.

Predložio je da odluku o izuzeću Medenice donese opšta sjednica Vrhovnog suda Crne Gore, odnosno 18 sudija, koji će se prethodno upoznati sa spisima predmeta.

“Ne znam koji je razlog, osim pristrasnosti ovog Vijeća, da donese danas ovakvu odluku. Upozoravali smo sud, molili ga u avgustu 2017. godine, da povede računa jer će ovo biti ključni dio dokaznog postupka. Molio sam čak da ovo bude prva dokazna radnja. Danima smo slušali vještaka telekomunikacione struke, dakle ne informatičke struke, kako je ʻpregledao pacijenta‛, a nije uočio na pacijendu ‛evedentne povredeʻ, to su listinzi. Šta je razlog pristrasnosti ovog vijeća? Danima se naslušasmo odgovora da ono što je moralo biti predmet pažnje nije predmet pažnje, a danas gledamo i slušamo naredbe od vijeća u odnosu na činjenice koje su morale davno da se razjasne“, istakao je Jovanović.

(Vijesti)

1 Comment
  1. Vasilije komentariše

    Treba Obrad skijaš Miso da obavijest gradjane CG o bezbjedonosnoj situaciji s obzirom da nije javnosti poznato je li uspio (on ili njegovi) da zaskoče opasnog teroristu Branku Milic!

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.