Advokat Miroje Jovanović: Mandić i Knežević neće ići u zatvor!

0

Advokat Miroje Jovanović bio je gost u emisiji “Dobro jutro sa Đukom“ na televiziji Kopernikus u kojoj je pričao o tzv. državnom udaru i najnovijim skandalima koji su u potpunosti ogolili optužnicu Specijalnog državnog tužilaštva.

Jovanović je objasnio da nijesu počele završne riječi, jer su advokati odbrane juče napustili sudnicu nakon što su dostavili dva nova, ključna dokaza koja bi dala završni udarac ovom montiranom procesu i potpuno ogolila kompletnu lažnu optužnicu, a koja je sudija Suzana Mugoša odbila da uvrsti u dokaze.

Na pitanje novinara da li zaista neko normalan može da povjeruje da jedan čovjek bez kredibiliteta – Saša Sinđelić mogao da izvrši državni udar, pa i sa pomoći ruskog GRU-a i da će Andrija Mandić koji, s druge strane, ima kredibilitet, sa takvim čovjekom da dogovara državni udar, Jovanović je odgovorio: “Ovdje (u Srbiji) postoje problemi u pravosuđu, ima šta mora da se reformiše, ali dolje je zastiđe, bruka, užas. Ja, kada mi se obraća predsjednica Vijeća, u njoj vidim slugu režima. Da vi imate video zapis predat sat vremena prije pretresa iz koga se vidi da je čovjek potpuno mijenja ono što je lagao, sad to negira, i kako je navođen da laže i ona to ne želi da uvrsti u dokaze“.

Dodao je da mu je žao Sinđelića, ističući da se vidi da on mentalno nije zdrav i da se vidi da on nije dobro. Podsjetio je da je predloženo njegovo psihijatrijsko vještačenje, ali da je Sud to odbio.

“Mi smo uspjeli da “razvalimo“ to što je on (Saša Sinđelić) tada lagao na sudu i ključni dokaz u postupku da se radu o montaži su dale najviše adrese Ruske Federacije. Četvrtog oktobra 2018. godine ja sam lično sudu predao ključni dokaz Ministarstva inostranih poslova o tome da taj čovek u septembru mjesecu 2016. godie u Rusku Federaciju ušao nije“, apostrofirao je advokat odbrane.

Advokat je upitan i da prokomentariše ponašanje SDT-a Milivoja Katnića. Jovanović je objasnio da državni organ jedne države, makar i “kakve-takve države, Crne Gore“ optuži sami vrh Rusije to mora da snosi međunarodne posledice.

“Onaj koji misli da je pod staklenim zvonom, kao što misli režim Mila Đukanovića i da to što on i njegovi kerovi iz tužilaštva, sudstva, njihove sluge i poltroni rade da se ne vidi na međunarodnom planu, ja ne znam da li su ti ljudi svjesni toga što rade“, kazao je on.

Farsa sa ciljem da se Crna Gora uvuče u NATO

Jovanović je naveo da je sve to jedna montaža kojoj je cilj bio da se Crna Gora “ugura“ u NATO pakt.

“Vrlo jednostavno. U Crnoj Gori nisu smjeli da raspišu referendum, u Makedoniji su ga raspisali pa su izgubili. Prije neki dan dolazi DŽeferi, predsjednik Skupštine Makedonije, čovjek je bio pravi terorista. Pravi terorista! OVK! On je čovjek koji je pucao na makedonsku, na srpsku policiju“, apostrofirao je advokat odbrane.

“On postaje predsjednik Skupštine i crnogorski režim mu odaje počasti, pred njim je stavljen crveni tepih. Znači sudiš svojim saplemenicima, prijateljima, braći, svojim kumovima, Crna Gora je mala, za navodni terorizam, a primaš pravog teroristu koji je ubijao“, ukazao je Jovanović.

Na tvrdnju novinara da je jasno da je Milu Đukanoviću “odzvonilo“ i da se vidi da mu je došao kraj koji on neće prihvatiti milom, ali da ne vidi srpsku opciju na protestima, Jovanović je rekao da je režim htio da ubaci provokatore sa izrazito srpskim obilježjima i podsjetio na stav političara da se zna da je srpski narod tu i kad bude trebalo da će postaviti zahtjeve iz srpskog nacionalnog korpusa.

“Režim u Crnoj Gori je nakaradan i prema Srbima, i Crnogorcima, i Albancima, i Bošnjacima i prema svima“, kazao je on i dodao: “Nema razloga da pet ili šest porodica budu ultra mega bogati, a da ostatak Crne Gore pati“.

Na kraju je upitan da iskaže šta misli da će biti epilog svega.

“Milo Đukanović pada. Milan Knežević, Andrija Mandić i Mihajlo Čađenović u zatvor ići neće. Gospođa Branka Milić će vrlo brzo napustiti ambasadu na osnovu zakonite odluke jednog visokog pravnog tijela“, zaključio je Jovanović.

(IN4S)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.