Advokat Milana Kneževića: Odlukom o zabrani kretanja ugrožena mu je sloboda

0

Rješenjem Višeg suda kojim je Milanu Kneževiću zabranjeno da napušta Podgoricu, ugrožena je njegova sloboda i prejudicira se ishod suđenja u predmetu “državni udar”.

To je u žalbi na odluku konstatovao pravni zastupnik opozicionog političara, advokat Dušan Radosavljević.

Optuženi lideri Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević i Andriji Mandić neće smjeti da napuštaju Podgoricu, dok im to ne dozvoli sutkinja Suzana Mugoša.

“Ova odluka je lišena pravne logike i suštinskih razloga koji su uticali da predsjednik vijeća donese još jednu u nizu odluka koja ima za svrhu da se ugrozi sloboda moga branjenika a osim toga, razlozi na posredan način prejudiciraju presudu u ovom krivičnom postupku”, tvrdi advokat.

Podsjetio je da je Kneževiću, po već pravnosnažnim odlukama, oduzet pasoš, kao i da je na snazi mjera nadzora – obaveza povremenog javljanja određenom državnom organu.

“Izgleda da ova konfuzija nije bila dovoljna. Bilo je potrebno da se mom branjeniku ograniči kretanje i zato je ova odluka i donijeta”.

On je rekao da za to nije postojao zakonski osnov.

Radosavljević je naveo da se donošenje mjera nadzora sa nevjerovatnom preciznošću poklapaju sa političkim djelovanjem njegovog branjenika.

“Tu prije svega mislim da službene posjete Republici Srbiji kao i susret sa Predsjednikom Ruske Federacije. Već sam napisao u ranijoj žalbi da čim se pomene Ruska federacija, uključi se alarm To se opet desilo. Kako objasniti činjenicu da se moj branjenik jednog dana sretne sa jednim od najmoćnijih državnika na svijetu da bi malo nakon toga odlukom predsjedika vijeća bio onemogućen da napušta boravište i Podgoricu”, poručio je Radosavljević.

On je podsjetio da su Knežević i Mandić 4. januara bili u posjeti Srbiji na poziv njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

Radosavljević je naveo i da su oni takođe bili u Srbiji od 15 januara , takođe na poziv Vučića, a povodom posjete predsjednika Rusije Vladimira Putina.

“Mandić i moj branjenik su se nakon ove posjete Republici Srbije vratili u Crnu Goru, avionom Vlade Republike Srbije koji je sletio na aerodrom u Podgorici” , naveo je Radosavljević.

(Foto: Vijesti)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.