Advokat Božo Milonjić za BORBU: Ustavni sud ukinuo rješenje Apelacionog suda o produženju pritvora Dejanu Kneževiću!

0

Ustavni sud poništio je odluku Apelacionog suda o produženju pritvora osumnjičenom bivšem pomoćniku direktora Uprave policije Dejanu Kneževiću, izjavio je njegov advokat Božo Milonjić.

On je za BORBU saopštio da se okrivljeni Knežević na slobodi ne može povezati sa licima koja su nedostupna istražnim organima i koja mu ne mogu pomoći da se krije i bježi.

Dodao je i da je odluka Ustavnog suda očekivana, s obzirom da visina zaprijećen kazne u tom slučaju ne može poslužiti kao valjan osnov za produženje pritvora.

– Ustavni sud je ukazao na jasne povrede Ustava Crne Gore i drugih zakonskih odredbi na osnovu kojih pritvor po osnovi opasnost od bjekstva u slučaju okrivljenog Dejana Kneževića nije pravno održiv.  Ustavni sud nalazi takođe da je Apelacioni sud u spornom periodu odlučivanja predugo odlučivao o tada izjavljenoj žalbi čime je povrijeđeno načelo hitnosti imajući u vidu da se radi o pritvorskom predmetu – naveo je Milonjić za BORBU.

Pomoćnik direktora Uprave policije za borbu protiv organizovanog kriminala Dejan Knežević uhapšen je 22. marta zbog sumnje da je učinio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.