Advokat Atlas Grupe: Nijednog dokaza protiv Duška Kneževića nema

0

Najveće do sada dostignuće tužilaštva u krivičnim postupcima protiv Duška Kneževića jeste zaključenje nezakonitog sporazuma sa Đorđem Đurđićem na 6 mjeseci kućnog zatvora i 2000 evra novčane kazne, saopštio je advokat Zdravko Đukanović, u ime odbrane predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića.

“Odbrana naglašava da nema uslova za vođenje postupka finansijske istrage protiv Duška Kneževića, imajući u vidu odredbe zakona o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, koji je objavljen u Službenom listu Crne Gore od 09.10.2015. godine.Prvi razlog za pokretanje ove istrage jeste okolnost da je Duško Knežević pokrenuo veliki broj krivičnih postupaka u kojima je za više krivičnih djela osumnjičen sam vrh izvršne vlasti Crne Gore. Drugi razlog za vođenje finansijske istrage od strane SDT u Podgorici jeste okolnost da u dosadašnjem toku krivičnih postupaka protiv Duška Kneževića tužilaštvo nije utvrdilo nijednu pravno relevantnu činjenicu koja bi Duška Kneževića teretila za bilo koje krivično djelo, pa ovakvo postupanje ukazuje na nervozu tužilaštva i samog vrha izvršne vlasti Crne Gore”, izjavio je Đukanović.

Odbrana je do sada podnijela devet krivičnih prijava i dopuna krivičnih prijava SDT u Podgorici, a tužilaštvo za šest mjeseci nije izvelo niti jedan dokaz, kako bi provjerilo navode iz prijava.

“Kada je riječ o finansijskim istragama u skladu sa Zakonom o oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom djelatnošću, glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić je na pogrešnoj adresi. Duško Knežević je svoj kapital stekao regularnim i zakonitim poslovima u Srbiji i Crnoj Gori. Odbrana je uvjerena da glavni Specijalni tužilac odlično zna da je na pogrešnoj adresi i da mu je poznato koje su prave adrese za finansijske istrage”, rekao je Đukanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.