Adrović u Budvi: Crnogorske opštine postaju konkurente onima u EU

0

Danas u Budvi svjedočimo da i crnogorske opštine uz podršku nadležnih institucija i fondova EU postaju konkurentne opštinama u Evropskoj uniji, kazao je ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović. Poručio je da država kroz finansijsku podršku Evropske unije stvara nova radna mjesta, smanjuje neformalnu ekonomiju i unapređuje konkurentnost na tržištu rada.

On je sa saradnicima posjetio izlagače budvanskog sajma, koji su dobili sredstva kroz projekat koji finansiraju EU i Vlada Crne Gore.

„Kroz projekte koje finansiraju EU i Vlada Crne Gore, država radi na ispunjavanju uslova za punopravno članstvo u Evropskoj uniji. Sredstva koja su dobila preduzeća iz Rožaja, koja su izlagači na sajmu imala za cilj da se smanji procenat nezaposlenosti žena i muškaraca kroz razvoj profesionalnih vještina, radnih navika i kreativnosti u sektoru prerade drveta“ kazao je ministar.

Raspodijeljena su sredstva za podršku preduzećima koja će unaprijediti zapošljavanje i konkurentnost u oblasti drvoprerade.

Sredstva su, kako je saopšteno, dobila preduzeća čiji su projektni predlozi najbolje ocijenjeni.

„Naš cilj je da u skorijoj budućnosti unaprijedimo znanja u oblasti EU fondova i da zajedničkim snagama iskoristimo svu finansijsku podršku koja je dostupna“, dodao je Adrović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.