Abazović: Ulica je jedina slobodna institucija

0

Građanski protesti pokazali su da svi možemo zajedno u odbrani temeljnih vrijednosti i da niko ne može protiv naroda, poručio je danas lider URE Dritan Abazović.

On je pozvao građane da podrže proteste, jer je kako tvrdi „ulica je jedina slobodna institucija koja je preostala u Crnoj Gori“.

„Protesti su pokazali da je dobro da okupljanje predvode građani i da je to najefikasniji model borbe. URA će i u narednom periodu sa svim svojim infrastrukturnim, tehničkim i logističkim kapacitetima pomagati proteste u organizaciji građana“, istakao je Abazović.

On ukazuje i na činjenicu da je režim u panici i da je probudio razne spavače, uhljebe, apanažere i propagandnu medijsku mašineriju, zajedno sa otetim Javnim servisom.

„Pokušavaju da obmanjuju javnost podmetanjem neistina i falsifikata ali sa istim propagandnim manirima koje gledamo trideset godina. Oni vrijeđaju inteligenciju razumnih građana. Nećemo dozvoliti da se bilo ko igra sa građanima Crne Gore i vratićemo dostojanstvo ovoj slobodarskoj zemlji“, istakao je Abazović.

On ukazuje i da su građanski protesti u Baru pokazali da niko ne može protiv naroda i njegove volje.

Abazović je kolege iz opozicije pozvao da zaborave na sve razlike u ovom trenutku i da iskreno i bezrezervno podrže građanske proteste.

„Nastavljamo svi zajedno da vratimo dostojanstvo Crnoj Gori, jer građanski bunt raste iz dana u dan. Moramo se zajedno oduprijeti kriminalnom i korumpiranom režimu i osloboditi našu Crnu Goru“, poručio je na kraju Abazović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.