Abazović: Ugovor sa SPC najbolje potpisati nakon izbora mitropolita

14

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je u intervjuu za Danas rekao da bi najbolje bilo da se ugovor Vlade Crne Gore i SPC potpiše nakon izbora mitropolita crnogorsko-primorskog.

Čini se da odnosi Srbije i Crne Gore nisu baš na zavidnom nivou. Ima li nade da se tu nešto promeni?

Za Crnu Goru je od izuzetne važnosti da vodi dobrosusjedsku politiku sa svima, a naročito sa Srbijom. Mi smo država koja se u velikoj mjeri oslanja na turizam, a tokom pandemije korona virusa regionalno tržište je dobilo na posebnom značaju. U tom smislu, ali i u brojnim važnim infrastrukturnim, saobraćajnim, bezbjednosnim i drugim projektima, ta regionalna saradnja ima poseban značaj za našu zemlju. Crna Gora može i treba biti prijatelj sa svima, kako u regionu, tako i šire.

Odnosi dve zemlje pogoršani su nakon proterivanja srpskog ambasadora Vladimira Božovića iz Crne Gore. Pod kojim uslovima je moguć njegov povratak na mesto ambasadora?

Mi sa Srbijom želimo okrenuti novi list političkih odnosa. Ako već ne možemo da mijenjamo prošlost, želimo da mijenjamo budućnost. Siguran sam da zvaničnici Srbije razmišljaju na isti način.

Još jedan kamen spoticanja je i izručenje Svetozara Marovića. Da li ste od Srbije tražili njegovo izručenje i šta vam je rečeno, osim da je to komplikovana procedura?

Vlada je, ubrzo nakon formiranja, obnovila zahtjev za izručenje bivšeg potpredsjednika DPS-a, koji je pravosnažno osuđen za brojna krivična djela i koji godinama izbjegava pravdu. Zahtjev crnogorske vlade, ali i gotovo svih građana Crne Gore je u potpunosti opravdan, jer njime tražimo izručenje čovjeka koji je personifikacija organizovanog kriminala i koji je crnogorski budžet oštetio za više desetina miliona eura. Želimo da se odredimo prema ovom pitanju, nadajući se da ćemo sa državom Srbijom pronaći zajednički jezik i privesti Marovića pravdi.

Koliko ozbiljno shvatate pretnje rušenjem „apostolske vlade“, koje je potpisao anonimni autor, najavljujući crnogorsko proljeće. Zna li se ko iza toga stoji?

Organizovani kriminal i korupcija su, nažalost, decenijama unazad srasli sa sistemom u Crnoj Gori, zbog čega danas veliki broj ljudi – koji su bili umiješani u navedenim nezakonitim poslovima, sa pravom strahuje od procesuiranja i krivične odgovornosti. Ti ljudi, sa različitih pozicija moći, finansijski i logistički predano rade na destabilizaciji našeg društva, a sve u cilju izbjegavanja pravde. Međutim, mi smo odlučni u svojim namjerama, pa će ruka pravde zakucati na vrata svih onih koji su se ogriješili o zakone Crne Gore, kao i onih koji su godinama potkradali državni budžet i radili nauštrb nacionalnih interesa naše države. Bez takvog, odlučnog stava, kao i svih drugih reformskih procesa, politička promjena koju smo ostvarili neće i ne može imati svoj suštinski karakter.

Da li je glavni razlog tih pretnji ugovor sa SPC koji će biti potpisan? Šta zapravo sadrži taj ugovor i da li će potpisivanju prisustvovati i patrijarh Porfirije?

Što se tiče ugovora, naša namjera je bila – i prilikom donošenja aktuelnog Zakona o slobodi vjeroispovijesti, da sve vjerske zajednice – uključujući i SPC, budu dio jedinstvenog pravnog poretka naše zemlje. Potpisivanje ugovora je korak u tom pravcu, a vjerujem da će Vlada – koja ugovor potpisuje u ime svih građana, shvatiti potrebu da takav Ugovor postane javan i prije čina potpisivanja. Takođe, lično smatram da bi možda najbolje bilo da se ugovor potpiše nakon izbora mitropolita crnogorsko-primorskog, jer koliko se sjećam, to je bila želja mitropolita Amfilohija Radovića. Najvažnije je da se to pitanje riješi na najbolji mogući način i u skladu sa Ustavom Crne Gore.

I vama je povećan broj članova obezbeđenja zbog ozbiljnih pretnji. Ko vam prijeti?

Tako je. Uprava policije (UP) profesionalno i odgovorno radi svoj posao, pa su preduzete sve mjere kako bi se eventualni rizici smanjili na minimum. Iako nisam navikao na takav ambijent, jer iznad svega cijenim sopstvenu slobodu kretanja i druženja sa ljudima, zbog funkcije koju obavljam dužan sam da se povinujem njihovim savjetima i da poštujem sve bezbjednosne procedure. Međutim, sve te prijetnje i objektivni rizici nas neće spriječiti u odlučnoj borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala, a za Crnu Goru mira, tolerancije i vladavine prava. Ponoviću, za ostvarivanje pravde sam spreman platiti bilo koju cijenu.

Koliko istine ima u tome da su pretnje krenule kada ste navodno odbili sastanak sa kavačkim klanom koji vam je predložio Radoje Zvicer, ali i kada ste krenuli u ozbiljnu i otvorenu borbu protiv kriminala i korupcije?

Od pobjede na izborima 30. avgusta smo postali jedina meta svih koji su u sukobu sa zakonom Crne Gore. To je isključivo zbog toga što znaju da sa nama nema kompromisa i zato što vodimo principijelnu i nepokolebljivu politiku. Sa kriminalnim strukturama treba da „komunicira“ samo Tužilaštvo na nivou procesnih radnji koje treba da preduzme protiv njih.

Skupština CG se 11. maja izjašnjava o predloženoj smeni Vladimira Leposavića, ministra pravde. Da li će vaši poslanici glasati za smenu i ima li istine da će za smenu glasati i poslanici Đukanovićevog DPS?

Na narednoj sjednici Skupštine trebalo bi da se nađe i premijerov predlog za razrješenje ministra pravde. Mi smo kao predstavnici partije koja učestvuje u vlasti i koja je glasala za ovu vladu logično – najavili podršku predlogu premijera, koji u svim demokratskim društvima ima pravo da predlaže imenovanje i razrješenje članova sopstvene vlade. Da li će druge partije vlasti ili opozicione partije podržati namjere premijera Zdravka Krivokapića, ostaje da se vidi.

Da li je po vama ministar pravde pogrešio izjavom o Srebrenici ili je premijer Krivokapić prenaglio u nameri da ga smeni?

Bez obzira na izraženu heterogenost partija koje čine novu većinu, Crna Gora je u obavezi da poštuje sve međunarodne ugovore i obaveze, posebno u svjetlu integrativnih procesa i našeg skorog članstva u Evropskoj uniji (EU). Za mene je pitanje odnosa prema genocidu u Srebrenici – vrijednosno, a ne političko ili pravno pitanje. Žao mi je što i mnogi ljudi, prvenstveno iz DPS-a, koji su tada bili na najvišim državnim funkcijama i koji su logistički i finansijski podržavali krvave ratove na prostoru bivše Jugoslavije, danas čine sve da politički zloupotrijebe pitanje Srebrenice i da na njemu ostvare nekakav jadni politički profit. Samo suočavanjem sa prošlošću i procesuiranjem svih nalogodavaca užasnih zločina počinjenih tokom 90-ih godina, naša država i sve države regiona mogu iskoračiti naprijed. To nam je svima toliko potrebno kako bi gradili uspješnu budućnost.

Može li smena Leposavića Vladu Crne Gore da uvede u krizu, s obzirom da su pojedine partije vladajuće većine protiv smene?

Smatram da je Vlada stabilna i da treba svi zajedno da povećamo njenu učinkovitost u narednom periodu.

Koliko je realno da vam DF uskrati podršku? Da li bi onda izlaz bio u rekonstrukciji vlade ili bi usledili novi parlamentarni izbori?

Svaka partija ima legitimno pravo da vodi politiku na način na koji želi, a mi se ni najmanje ne bojimo novih izbora, ali bi bilo krajnje neodgovorno i sebično razmišljati o njima, s obzirom na to sa kakvim problemima se država trenutno suočava. Dok god vlada traje i dok god ima podršku parlamentarne većine, a mislim da ta podrška nije upitna, ona će raditi u punom kapacitetu i na najbolji način odgovarati potrebama građana. Crna Gora se suočava sa previše problema da bi se bavili isključivo izborima i rejtinzima političkih stranaka. Ukoliko i u nastavku budemo radili dobro i savjesno, nemam dilemu da će građani/ke to prepoznati i nagraditi.

Predlogom za smenu Leposavića Krivokapić je poprilično naljutio i Srbiju, a poprilično je vaše susede naljutio i zakon o državljanstvu?

Od mnogih tema se u Crnoj Gori smišljeno pravi bauk, a onda se gotovo svakodnevno dramatizuju na oba pola medijske scene. Mnogima odgovara stvaranje atmosfere haosa i apokalipse, oko svakog, pa i najprostijeg tehničkog pitanja, jer je primarni interes homogenizovanje biračkog tijela kroz radikalizovanje retorike. Mislim da takvo stanje nije održivo i da će vrlo brzo politički procesi krenuti ka svom raspletu.

Milan Knežević, lider jedne od stranaka vlasti, tvrdi da je premijer Zdravko Krivokapić optužio vas i njega da ga rušite.

I ranije sam kazao da nemamo baš vremena da se bavimo takvim stvarima, niti da od crnogorske političke scene stvaramo „špansku seriju“. Naša država se suočava sa ozbiljnim ekonomskim, zdravstvenim i drugim izazovima koji ne smiju biti na čekanju. Takvi državni poslovi su naš apsolutni prioritet.

Koliko u destabilizovanju vaše vlade učestvuje Đukanović i DPS i verujete li da premijer povlači poteze u dosluhu sa Milom, kako tvrde neki vaši koalicioni partneri?

Mislim da mnogima u Crnoj Gori ne odgovara prekidanje dosadašnje korupcionaške prakse, kao ni snažna borba protiv organizovanog kriminala koju vodimo. Ukoliko neko želi da promijeni ovu vladu, ima na raspolaganju sve ustavne mehanizme u crnogorskom parlamentu. Do tada, zaista ne bih komentarisao svakodnevne izlete brojnih političkih i medijskih aktera, kao i plaćenih analitičara. Dok god smo tu, svoj posao ćemo raditi maksimalno posvećeno, pošteno i odgovorno. I neće biti nedodirljivih.

Bivša vlast ugovorila plaćanje najskupljeg kilometra auto-puta u svetu

U beogradskim medijima pojavila se informacija da će zbog duga Pekingu Crna Gora morati Kinezima da ustupi zemljište, a da ste vi tražili finansijsku pomoć u Briselu koju niste dobili. Šta je od toga istina?

Ponosan sam na posao koji smo odradili u Briselu. Pažnja evropskih institucija za ekonomsko stanje u Crnoj Gori nikad nije bila na nivou kao sada. Mi nijesmo tražili otplatu naših dugova, nego da nam pomognu u finansiranju budućih infrastrukturnih projekata. Nemam dilemu da će Crna Gora uspješno servisirati sve pristigle obaveze, ali cijenim podršku zapadnih partnera, koji svojim djelovanjem aktivno pomažu našoj državi na tom putu. Takođe smo zahvalni i našim kineskim partnerima, koji godinama investiraju u Crnu Goru i sa kojima imamo odličnu saradnju, ali ne smijemo dozvoliti da naša država padne pod dominantan uticaj bilo koje druge države. Kada je riječ o kineskom kreditu, krivicu snose isključivo zvaničnici bivše vlade koji su pristali na uslove da sada plaćamo jedan od najskupljih kilometara auto-puta u svijetu. Da budem krajnje jasan, ako na nekoga treba da se ljutimo, onda su to bivši funkcioneri Vlade Crne Gore, a nikako kineski partneri koji su legitimno dali ponudu za auto-put koja je kasnije prihvaćena. Odgovoran i državnički pristup je da iznalazimo rješenja i da imamo disperziju vezano za ekonomsku aktivu koja se dešava i koja će se ubuduće dešavati u Crnoj Gori. S tim u vezi, očekujem da institucije EU konkretnim djelovanjem osnaže partnerstvo sa Crnom Gorom kada je u pitanju izgradnja velikih infrastrukturnih projekata u Crnoj Gori. Na taj način želimo odgovornom i državničkom politikom zaštiti nacionalne interese Crne Gore.

14 Comments
 1. MIKI komentariše

  Kad god bilo potpisivanje ugovora, potpisace ga patrijarh Srpske pravoslavne crkve gos. Porfirije.Neznam sto se ovaj kokot iz Ulcinja mjesa u sve ovo.

  26
  10
  1. Vukašin komentariše

   Miješa se zato što su im Joanikije i Gojko na čelu crkve u Crnoj Gori potrebni za ostvarivanje ciljeva i zadataka postavljenih od strane NATO ambasada i koncerna Vijesti. Što veća politička neutralizacija i rasrbljavanje Srba ili bar prevođenje u dualne Crnogorce, pa je tu onda vjerovatno i već zacrtan biznis sa Buljaricama itd itd….

   13
   6
  2. Realan CG komentariše

   STA BI OVO DRITANU.DO DADA JE RADIO NAOPOSLENO.SVAKO IMA SVOJU VERZIJU OKO UGOVORA.SVASTA.

   2
   2
 2. eeee komentariše

  kosova republčjik a bitango

  17
  5
 3. Goran komentariše

  Što se prije potpiše,manje ćete ucjenjivati srpski narod.Dosta nam je više ucjena,Dritane izigrali ste povjerenje naroda koji vas je glasao.

  14
  7
 4. Srdjan Loncar komentariše

  {Skupština CG se 11. maja izjašnjava o predloženoj smeni Vladimira Leposavića, ministra pravde. Da li će vaši poslanici glasati za smenu i ima li istine da će za smenu glasati i poslanici Đukanovićevog DPS?

  – “Na narednoj sjednici Skupštine trebalo bi da se nađe i premijerov predlog za razrješenje ministra pravde. Mi smo kao predstavnici partije koja učestvuje u vlasti i koja je glasala za ovu vladu logično – najavili podršku predlogu premijera, koji u svim demokratskim društvima ima pravo da predlaže imenovanje i razrješenje članova sopstvene vlade. Da li će druge partije vlasti ili opozicione partije podržati namjere premijera Zdravka Krivokapića, ostaje da se vidi.”}

  1) To znachi Veliko Albanac racuna na DPS & Satelite da sa njim glasaju i smene Leposavica.
  2) Sta drugo ostaje? Oni ne mogu da odlazu tu sednicu u – nedogled. Takodje Veliko Albanac NE ODUSTAJE.
  3) Sve priche da se Leposavic i Krivokapic POMIRE su bespredmetne. Ovde vidite ko stoji iz svega toga: Dritan – Velika Albanija – “Kosova” – NATO.
  .
  .
  .
  4) Pitanje preostaje: Sta posle smene Leposavica? Trojna koalicija MORA DA PADNE.
  5) Interesantne su stalno ponavljane izjave Krivokapica da je PAD VLADE PUSTA ZELJA DPS? U isto vreme njegov shef NATO-Veliko Albanac, kao sto vidite ne odustaje od svoje zelje da UTERA U MOZAK SVIM SRBIMA DA MORA DA MISLE KAO STO ON, VELIKOALBANAC I NATO MISLE!!!! Onda kako misle da Vlada nece pasti? Kako misle da se “DPS PUSTA ZELJA NECE ISPUNITI”?

  16
  3
  1. Srdjan Loncar komentariše

   Dritan-Veliko Albanac je Dr. Politike. Doktorirao na politici! Mozete da zamislite koje predmete imaju na tom faxu: – Makijaveljijev pristup reshavanju problema u politici.
   – Kako pobediti na izborima?
   – Kako biti politicar a ne zavrsiti u zatvoru?
   – Politika kao vestina moguceg
   – Rekorderi politicari po duzini odrzavanja na vlasti: Mugabe, Tito, Mubarak, Djukanovic, Lukasenko. Kako su to postigli
   – Vestina odrzavanja na vlasti duze od 30 godina
   – Kakvih sve ima politickih partina?
   – Uloga ambasadora, odbornika, poslanika, komunalne inspekcije

   .
   .
   .
   Iz ovog intervjua se vidi Dr. politike na delu:

   “Bez obzira na izraženu heterogenost partija koje čine novu većinu, Crna Gora je u obavezi da poštuje sve međunarodne ugovore i obaveze, posebno u svjetlu integrativnih procesa i našeg skorog članstva u Evropskoj uniji (EU). ”

   NOVA VECINA JE POTPISALA DA POSTUJE MEDJUNARODNE UGOVORE I OBAVEZE ALI IDIOTU JEDAN NI TI NI NATO, NI BILO KO NE MOZETE DA UTERATE U MOZAK NARODU CG DA VAS VOLE, DA PRICHAJU KAO TI ILI KURTI ILI UCENJENI MILO ILI HASHKI TRIBUNAL ILI PAPA ILI PATRIJARH…”!!!!

   Ovde nije rec o POSTOVANJU UGOVORA, vec da li Leposavic SME DA KAZE ONO SHTO MISLI I STOI MISLE SVI KOJI SU GLASALI ZA TU VLKADU!!!!

   ==================================================================

   17
   2
   1. Srdjan Loncar komentariše

    “Za mene je pitanje odnosa prema genocidu u Srebrenici – vrijednosno, a ne političko ili pravno pitanje. Žao mi je što i mnogi ljudi, prvenstveno iz DPS-a, koji su tada bili na najvišim državnim funkcijama i koji su logistički i finansijski podržavali krvave ratove na prostoru bivše Jugoslavije, danas čine sve da politički zloupotrijebe pitanje Srebrenice i da na njemu ostvare nekakav jadni politički profit. Samo suočavanjem sa prošlošću i procesuiranjem svih nalogodavaca užasnih zločina počinjenih tokom 90-ih godina, naša država i sve države regiona mogu iskoračiti naprijed. To nam je svima toliko potrebno kako bi gradili uspješnu budućnost.”

    Evo vam primera sta je Dr. VelikoAlbanac specijalizovao na Politickom faxu:

    Za njega je “ODNOS PREMA GENOCIDU” u Srebrenici VREDNOSNO A NE POLITICKO PITANJE!!! Vrednostno – znaci pitanje chasti, pitanje morala, pitanje vere, kulture, pitanje familije!!!!!! Upitao bih ga GDE SE PORED SREBRENICE DESIO DRUGI GENOCID U EVROPI ILI AMERICI? Naravno morace da odgovori da se genocid nije desio nigde drugo ni u Evropi ni u Americi u celoj Istoriji choveka! Zasto? Zato sto su tako presudili haski Sudovi.

    I to TREBA UTERATI U MOZAK NE SAMO SVIH CLANOVA VLADE NEGO I SVIM POSLANICIMA TROCLANE KOALICIJE, JER SU TO VREDNOSNA PITANJA, PITANJE CASTI, OBRAZA, MORALA, FAMILIJA, SVETINJA, VERE Zamisli!!!

    14
    1
 5. Rako B komentariše

  Bravo Dritane !
  Ne dozvolite Vučiću da nam upravlja crkvom , odbranili smo je od Mila , odbranićemo je i od Vučića !
  Joanikija za Mitropolita !

  1
  4
  1. Srdjan Loncar komentariše

   Dobar ti je taj vic.

   Hahaha hahaha Bravo Dritane, sto branis SPC od Vuchica!

 6. Srdjan Loncar komentariše

  “Od mnogih tema se u Crnoj Gori smišljeno pravi bauk, a onda se gotovo svakodnevno dramatizuju na oba pola medijske scene. Mnogima odgovara stvaranje atmosfere haosa i apokalipse, oko svakog, pa i najprostijeg tehničkog pitanja, jer je primarni interes homogenizovanje biračkog tijela kroz radikalizovanje retorike. Mislim da takvo stanje nije održivo i da će vrlo brzo politički procesi krenuti ka svom raspletu.”

  POLITICKI RASPLET?

  NE MOGU DA VIDIM KAKO CE DRITAN-NATO DA NATERAJU SVE SLOBODNOMISLECE SRBE-CRNOGORCE DA MORAJU DA MISLE I GOVORE KAO ONI (NATO-REVANSISTICKI BOSHNJACI – ALBANCI I UCENJENI MILO SA IZNAJMLJENIM NGO I SL. To se nece desiti ni za milion godina.

  Onda kako ce Dritan da izvrsi njegov Veliko-Albanski rasplet?

  Mozda misle na KOALICIJU SA BOSHNJACIMA-ALBANCIMA-SD-SDP I DPS BEZ MILA?

  To bi vec bili ISTOMISLJENICI. Njima ne bi trebali da uteruju u mozak da su NAJVECI RATGNI ZLOCINCI ORIC-GOTOVINA-HARADINAJ NEVINI KAO BEBE PREMA ODLUCI TRIBUNALA I TAKVE ODLUKE MORA DA SE POSTUJU, PRIHVATE I DA SE STAVE NA DOBOS, DA SE UCE U SKOLAMA I PUBLIKUJU KAO VREDNOSNA A NE POLITICHKA PITANJA!!!!

  KAD TI TRIBUNAL (NATO-DRITAN-BOSHNJACI-ALBANCI) KAZE DA TREBA DA SKOCHISH SA KROVA, TO JE VREDNOSNO PITANJE (CHAST, MORAL, PORODICA, VERA),
  MORAS TO DA IZVRSHISH

  14
  2
  1. Srdjan Loncar komentariše

   Pitanje za Dritana:

   ZASHTO STATI NA LEPOSAVICU? ZASHTO JE JEDAN CHOVEK JEDINO VAZAN? ZASHTO NE POSTAVITI ISTO PITANJE SVIM CLANOVIMA VLADE: DA LI SMATRATE DA SU “GENOCIDASHI”, KAKO IH BAKIR NAZIVA IZ R.S. IZVRSILI GENOCID U SREBRENICI?
   AKO IJEDAN DRUGI CHLAN VLADE KAZE DA MISLI DRUGACIJE – MORA I ONI DA BUDU SMENJENI NA ISTOJ SEDNICI SKUPSTINE.

   Posto se izbace dodatni ministri, zasto stati na tome? TREBA OCHISTITI CELU TROCHLANU KOALICIJU POSLANIKA. SVI SU ONI POTPISALI KOALICIONI UGOVOR I SVI MORA DA SE IZJASNE DA LI POSTUJU SVE ODLUKE TRIBUNALA, KAO NAPRIMER DA SU NAJVECI ZLOCINCI GOTOVINA-ORIC I HARADINAJ U STVARNOSTI NEVINI KAO BEBE I KAO TAKVI TREBA DA SE SLAVE KAO VREDNOSNO PITANJE (VERA-PORODICA-MORAL-CHAST).

   Ne sme se stati na Vladi. Treba UTERATI U MOZAK SVIMA U DF-SNP-UJEDINJENOJ CG-PRAVOJ CG-RADNICKOJ PARTIJI- POKRETU ZA PROMENE… DA SU SRPSKI “GENOCIDASHI” U R.S. JEDINI U EVROPI I AMERICI POCHINILI GENOCID I NIKO VISE TOKOM CELE ISTORIJE CHOVECAHSTVA.

   To je sve nista, MORA SE DECI UTERATI U MOZAK DA JE NATO BOMBARDOVAO SCG NE DA BI PUTEM RAMBOUILLET ULTIMATUMA OTEO KIM, VEC DA BI SPASIO ALBANCE OD VELIKOSRBIJE, ZATIM SU “SRPSKI GENOCIDASHI” BILI JEDINI U CELOJ ISTORIJI EVROPE I AMERIKE, KOJI SU IZVRSHILI GENOCID U SREBRENICI!!!!

   Celu stvar nije smislio DPS, koji je postavio pitanje Leposavicu, vec NATO-“Medjunarodna Zajednica” da se ne samo prihvate odluke Haskih sudova (koje ni US ne priznaje napr) – taj deo NIKO NE SPORI – VEC DA SE UTERA U MOZAK LEP[OSAVICU A SA NJIM SVIMA SRBIMA-CRNOGORCIMA KAKO MORA DA MISLE!!!!!

   Naravno, krajnji cilj je da se natera SR da prizna “Kosovu”, da se legalizuje otimanje KIM, da se opravda ilegalno bombardovanje. Leposavic je mali kamichak, da bi on mogao da bude KRAJNJI CILJ.

   .
   .
   .
   Problem u celoj prichi je da 1 osoba ili recimo nas dve osobe, ili 100 osoba nista ne znace. Nas je toliko prosto UCUTKATI. PROBLEM JE STO SE TAJ GLUPI P.R. KOSI SA BOZJOM PRAVDOM, KOJU JE NEMOGUCE UCUTKATI/PROMENITI.

   U.S. USTAV I A.S. PRAVO POCIVAJU NA 10 BOZJIH ZAPOVESTI. Upravo zato je U.S. Drustvo prosperiralo kao najbolji socijalni eksperiment u istoriji. Oslonac na Boga i Bozju Pravdu na PRAVA CHOVEKA, DATA NJEMU NE OD DRUGOG CHOVEKA, VEC OD BOGA – to ce ostati da bude buducnost.

   Bombardovanje SCG je izvrsila Klintonova Administracija. To ne sme DA SE IDENTIFIKUJE SA U.S. U.S. JE MNOGO VECA OD KLINTONOVE ADMINISTRACIJE. Primera radi, Klinton je odmah posle bombardovanja isao u Atinu da se u njihovom Parlamentu IZVINI SHTO JE U.S. PODRZALA HUNTU. Zamisli da u zemlji, koja je IZMISLILA DEMOKRATIJU, ONDASNJA U.S. ADMINISTRACIJA JE PODRZALA HUNTU.

   Odmah potom isti Klinton je otisao u Johanesburg da se u nihovom Parlamentu IZVINE ZA PODRSHKU VISHE U.S. ADMINISTRACIJA APARTHEJDU!

   Ubedjen sam da ce Tramp u drugom amndatu, ako ne on neki drugi Predsednik US stajati u SR Parlamentu i IZVINUTI SE SRPSKOM-CRNOGORSKOM NARODU STO SU U ILEGALNOM BOMBARDOVANJU NANELI SHTETU OD $100 MILIJARDI, STO SU U IZVRSENJU RAMBOUILLET ULTIMATUMA UKIDALI VODU I STRUJU 2-MILIONSKOM BG, SA PRETNJOM DA IH SVE POMORE KO MISHEVE, AKO IM NE PREDAJU KIM.

   Ne vidim kako Dritan-NATO-Boshnjaci-Albanci mogu da uteraju u mozak svimSrbima-Crnogorcima da su samo “Srpski genocidashi” VRSHIL;I GENOCID A DA ONI (NATO-BOSHNJACI-ALBANCI-CROATI) NIKAD NIGDE NISU VRSHILI NIKAKAV GENOCID.

   19
 7. Ivi komentariše

  Pitanje imovine nije pitanje politike. Imovina, se traži sudski a ti šoto živi u snovima da si novi Kurti dok ti ga ne smeste na psihijatriju.Niti je stvar dilova politike a još manje novinarčića iz Vijesti i kapitala sa šiptarskom mafijom. Pobrkao si lončiće

  1. Ivi komentariše

   Mogu ti se uskrati u te popicangere časkom sa kojima diluješ, izopštenjem, pa da manje plaziš i ti i komunističke džukele komitske. Avetinjo, može da ne bude ni jedan Srbin a da su manastiri srpski. Mnogo je ovo papsko i katoličko diglo guzicu.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.