Abazović: Samo uz određenu dozu žrtve možemo pomoći Crnoj Gori

1

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović, odgovorajući na novinarska pitanja, kazao je da su ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i on na sastanku sa pomoćnicima direktora Uprave policije naglasili su da oni nemaju nikakvu obavezu ni prema kome, osim prema Ustavu i zakonima Crne Gore.

On je kazao da je zadovoljan pomoćnicima koje je odabrao direktor Uprave policije Zoran Brđanin i naglasio da pozicija pomoćnika direktora Uprave policije sa sobom nosi veliku odgovornost i da oni treba da se oslobode bilo kakvih političkih, porodičnih ili kumovskih uticaja. Abazović je naglasio da prema njemu i ministru Sekuloviću nemaju apsolutno nikakvu obavezu.

„Jedina vaša obaveza je da djelujete profesionalno, efikasno i u skladu sa zakonom“, poručio je Abazović.

On je istakao da pomoćnici direktora Uprave policije treba da odaberu svoje timove u kojima će biti ljudi koji su im od najvećeg povjerenja i koji će da stanu iza svojih rezultata. Abazović je saopštio da se jedino tako može da doći do krajnjeg cilja, a to je vraćanje povjerenja u integritet Uprave policije i svakog službenika pojedinačno.

„To će značiti mnogo bolje rezultate u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala“, kazao je potpredsjednik Vlade.

Potpredsjednik je kazao da iako su to odgovorne funkcije koje sa sobom nose pritisak, kako lični tako i na članove njihovih porodica, jedino uz određenu dozu žrtve svi zajedno možemo pomoći Crnoj Gori.

„Na kraju će osjećaj da ste uradili nešto časno i profesionalno za sebe i svoju zemlju nadmašiti sve one svakodnevne pritiske nad članovima Uprave policije“, zaključio je potpredsjednik Vlade Crne Gore.

1 Comment
  1. Ivi komentariše

    Smetlište iz Vijesti.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.