Abazović: Napretka u pregovorima sa EU ne može biti dok imamo neefikasno i zarobljeno Tužilaštvo

1

Cilj ove Vlade beskompromisna borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i članstvo Crne Gore u EU. Od izbora nove Vlade ostvareni određeni rezultati u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, ali da do značajnijih iskoraka u poglavljima 23 i 24, a time i u pregovaračkom procesu, ne može biti dok god imamo neefikasno i politički zarobljeno Tužilaštvo, poručio je vicepremijer Dritan Abazović na sastanku sa  nerezidentnim ambasadorom Belgije u Crnoj Gori Konradom Adamom i vojnim atašeom Belgije u Beogradu pukovnikom Havijerom Denejsom.

U tom kontekstu, potpredsjednik Abazović je ambasadora Adama upoznao sa nacrtom izmjena i dopuna Zakona o tužilaštvu i naglasio da je on usklađen sa preporukama Venecijanske komisije.

Izražavajući zadovoljstvo zbog susreta sa ambasadorom Adamom i pukovnikom Denejsom, potpredsjednik je naveo da Crnu Goru i Kraljevinu Belgiju krase dobri odnosi, zasnovani na međusobnom povjerenju i zajedničkom članstvu u NATO savezu.

Abazović je saopštio da Crna Gora svoju budućnost vidi u evropskoj zajednici naroda i da nam je na tom putu značajna podrška koju dobijamo od Kraljevine Belgije.

Ohrabrujući Crnu Goru na putu ka Evropskoj uniji, ambasador Adam je saopštio da su Kraljevina Belgija i Crna Gora pouzdani NATO partneri.

Sastanak je bio prilika da potpredsjednik Abazović ambasadora Adama upozna sa zatečenim stanjem nakon prve demokratske smjene vlasti u istoriji crnogorskog parlamentarizma i ogromnim javnim dugom Crne Gore, ali i da razmijene mišljenja oko globalne krize izazvane pandemijom virusa COVID-19.

1 Comment
  1. alf komentariše

    Koja glupa prica o EU.Nema tog napretka koji bi povecao sanse da Crna gora ide na grbacu EU,njima takvi ne trebaju.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.